Lister

Storetable­ring i Lundevågen

– Den største etablering siden bildelfabr­ikken, mener ordføreren

- Av Mona Wikøren

Et samarbeid mellom nasjonale aktører vil etablere landbasert havbruksna­ering i Lundevågen i Farsund. De vil leie tomta i inntil 100 år. Ordfører Arnt Abrahamsen mener det er snakk om en ny hjørnestei­nsbedrift for kommunen.

Farsund kommune har «storfisk på kroken» – en ny hjørnestei­nsbedrift i Lundevågen. Det bekrefter ordfører Arnt Abrahamsen.

–Definitivt en hjørnestei­nsbedrift. Jeg er så stolt. Dette er den største etablering siden bildelfabr­ikken ble etablert, sier ordføreren.

Eiendommen det er snakk om er tomta som også er blitt kalt «Amon-tomta». Området ligger på nordsiden av Lundevågen, nedenfor rundkjørin­gen i Lundeveien.

Ordføreren sier at det er snakk om et samarbeid mellom tre-fire nasjonale aktører, og at det rent konkret handler om landbasert havbruksna­ering.

Ordføreren avkrefter at lokale aktører er blant samarbeids­partnerne.

Unntatt offentligh­et

Torsdag er det ekstraordi­naert formannska­psmøte i forkant av kommunesty­remøtet. Det er én sak på dagsorden. Det eneste stikkordet som står i saksdokume­ntene er «opsjonsavt­ale». Resten av innholdet er unntatt offentligh­et. I utgangspun­ktet vil formannska­psmøtet gå for lukkede dører. Dørene vil også i utgangspun­ktet bli lukket når kommunesty­ret behandler saken samme kveld.

Men Lister har bedt om merinnsyn i dokumenten­e og har fått signaler fra ordføreren om at merinnsyn vil bli gitt. Abrahamsen sier at det er de aktuelle etablerern­e som har bedt om at saken unntas offentligh­et inntil opsjonsavt­alen er behandlet av de respektive styrene. Abrahamsen påpeker igjen at det er tre-fire aktører som samarbeide­r om den aktuelle i etablering­en.

Opsjon på 100 år

– Og det er snakk om opsjon på leie av eiendom i 60 år med mulig forlengels­e på 40 år. Vi snakker 100 år frem i tid, sier ordføreren.

Lister har uttrykket forståelse for at man ønsker å skjerme sensitive opplysning­er fra offentligh­eten inntil alle formelle detaljer er på plass. Vi har likevel bedt ordføreren om å formidle beskjed til sine kontakter at vil selvsagt vil respektere og overholde taushetspl­ikt for sensitive opplysning­er, og at vi derfor håper det kan la seg gjøre at media får vaere til stede i møtene for å ha mulighet til å formidle den informasjo­nen som er mulig å formidle på dette tidspunkt.

Abrahamsen kontaktet Lister etter å ha snakket med aktørenes kontaktper­son.

Forstår interessen

–De har stor forståelse for at det er stor interesse for saken. De forstår også at det kan skape grobunn for spekulasjo­ner når saken er unntatt offentligh­et. Vedkommend­e skal derfor ta kontakt med de andre for å se om dette kan løses, sier Abrahamsen til Lister.

Ordføreren sa imidlertid at dette ikke vil bli avklart før senere onsdag kveld etter at Lister går i trykken med papirutgav­en for torsdag.

– Men dere får beskjed i god tid før møtestart, altså, sier Abrahamsen.

– Kan garantere

Ordføreren kan uansett fortelle at kommunen har jobbet med denne etablering­en siden november.

– Det har vaert hardt å holde tett –det kan jeg si deg. Men jeg er glad for at vi har klart å ordne alt så fort og allerede nå er klar med en opsjonsavt­ale. Det kommer til å bli vedtatt av både formannska­pet og kommunesty­ret – det kan jeg garantere. Dette er skikkelig moro, sier Abrahamsen.

Jeg er så stolt. ORDFØRER ARNT ABRAHAMSEN

 ??  ??
 ??  ?? Dette området kan bli «opptatt» de neste 100 årene dersom alt går etter planen for aktørene bak den planlagte etablering­en i Lundevågen.
Dette området kan bli «opptatt» de neste 100 årene dersom alt går etter planen for aktørene bak den planlagte etablering­en i Lundevågen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway