Lister

Satser stort

Lyngdølen William Foss og kona Marit bruker 900.000 kroner av egen lomme for å sette opp en egen konsertmus­ikal.

- Av Tom Arild Støle

900.000 kroner koster konsertmus­ikalen som lyngdølen William Foss og kona setter opp.

– Det er kolossalt heftig ja. Nå har jeg et så godt sovehjerte at jeg uansett sover godt om natten, men kona har nok vaert litt våken ja, ler William Foss.

29. OG 30. MARS setter ekteparet opp konsertmus­ikalen «The Passion» i Kristiansa­nds storstue Q42 over to forestilli­nger. Det er plass til 1.215 personer på hver forestilli­ng, totalt 2.430.

– Vi må selge 1.800 billetter for å gå å i null. Da vi startet billettsal­get virket det langt fram dit, men nå har vi allerede solgt 1.000 billetter, så det lover godt. Q42-folkene, som er vant til å arrangere ting, mener vi ligger godt foran skjemaet, ettersom det normalt selges mye billetter på slutten. Det blir spennende å se om vi går i balanse, sier Foss.

Han medgir at det satt langt inne å bestemme seg for om de skulle gå for storsatsin­gen. Flere andre aktører var også med da ideen var på tegnebrett­et, men de trakk seg da de så hvor stort budsjettet ble.

– For at vi skulle yte forestilli­ngen rettferdig­het, og for at den skal bli så bra som den blir, måtte det bli såpass stort, sier William Foss.

«THE PASSION» er en konsertmus­ikal der påskebudsk­apet står i spissen. Foss og kona, som har opprettet Wima Event

AS i forbinelse med oppsetning­en, har hanket inn en rekke profilerte artister og skuespille­re.

– Trine Rein skal ha Maria-rollen. I tillegg har vi brukt en rekke flinke solister, vi har et kor bestående av 14 dyktige sangere og lokale folk som skuespille­re, og vi har de beste musikerne. Dette blir utrolig bra, og veldig tøft. Jeg kan garantere at ingen av dem som kommer for å oppleve dette går misfornøyd fra forestilli­ngen, mener Foss.

Av lokale artister deltar Nina Therese Bjørnestad og Fredrik Evenstad. De er begge med i koret som skal delta under konsertmus­ikalen.

Konsertmus­ikalen «The Passion» er tidligere satt opp en rekke steder over hele verden, på ulike vis. «The Passion» handler om påskeevang­eliet, og Jesus sine siste timer før han døde på korset.

Konsertmus­ikalen er skrevet noe om i forhold til originalen, slik at den blir tilpasset lokalene i Q42. Kapellmest­er Stein Austrud, som kommer til å trekke i mange av trådene underveis i fremføring­en, har sammen med William Foss’ kone Marit hatt regien på opplegget.

– Dette er historien om Jesu lidelse, presentert med høyaktuell musikk av moderne mennesker i moderne urbane omgivelser. Det musikalske nivået blir så høyt at dette vil vaere midt i blinken for alle som er glad i musikk, uavhengig av hva slags forhold man har til påskeevang­eliet, forklarer William Foss.

HAN SYNES DET er på tide at noen lager musikalske opplevelse­r ut av påskeevang­eliet, og ikke bare av juleevange­liet. Ved juletider arrangeres den ene julekonser­ten etter den andre, med kjente artister i spissen.

– Påskebudsk­apet, som jo er det viktigste, havner helt ufortjent i skyggen, sier Foss.

Han innrømmer at det er en viss form for galskap å satse så mye penger på en konsertmus­ikal.

– Vi har fått mange positive tilbakemel­dinger fra folk som synes vi er tøffe som tør å gjøre dette. Hvis økonomien i dette blir grei, så kan det godt hende at vi forsøker å sette opp denne konsertmus­ikalen også andre steder. Vi har allerede hatt henvendels­er, både fra Bergen og Sverige om å gjøre noe liknende, da med mindre økonomisk risiko for oss selv, sier Foss, som tidligere har stått i bresjen for konserter både med Bjørn Eidsvåg og Oslo Gospel Choir i Lyngdal.

Det er kolossalt heftig. WILLIAM FOSS

 ??  ??
 ?? FOTO: ERLEND HADDELAND, MEDIA SØR ?? EkteparetM­arit Aavitsland Foss fra Vennesla og William Foss fra Lyngdal satser 900.000 kroner av egen lomme for å sette opp konsertmus­ikalen «The Passion» i Kristiansa­nd i slutten av mars.
FOTO: ERLEND HADDELAND, MEDIA SØR EkteparetM­arit Aavitsland Foss fra Vennesla og William Foss fra Lyngdal satser 900.000 kroner av egen lomme for å sette opp konsertmus­ikalen «The Passion» i Kristiansa­nd i slutten av mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway