Lister

Farvel til 1. divisjon

FIL fortsetter ikke i volleyball­ens nest øverste divisjon – Kampene til helgen en nok siste mulighet til å oppleve seriekampe­r i 1. divisjon i Farsund på en stund, sier Filtrener Rune Gabrielsen.

- Av Karl Birger Saelør

Etter to sesonger i volleyball­ens nest øverste divisjon er det slutt på moroa for denne gangen for lokale spillere.

–Neste sesong mister vi for mange spillere til at vi kan klare å stille lag i 1. divisjon. I tillegg har vi mistet to spillere denne sesongen, så vi har allerede problemer på treningene, sier Rune Gabrielsen.

FIL vant sin 2. divisjonsa­vdeling sesongen 2016/17 og bestemte seg for å prøve seg i 1. divisjon. Laget ble nummer seks totalt i 2017/18-sesongen.

– «Veldig gøy reise»

– Da vi rykket opp, så fikk vi inn noen forsterkni­nger, samt at noen spillere har blitt veldig mye bedre på de to siste årene. Så det har vaert «en veldig gøy reise». Men dette er ulempen med å bo på et lite sted; man klarer ikke å holde på spillerne over tid. Man kan selvfølgel­ig ha noen som bor utenbys, sånn som vi har hatt i disse to sesongene, men vi er avhengige av en lokal stamme i laget som trener sammen. Der sliter vi neste sesong, sier Rune Gabrielsen.

Lørdag og søndag kommer Vestli på besøk til Alcoahalle­n. Treneren håper på god støtte fra publikum; det er nødvendig når det skal jaktes på 3. plass i avdelingen. På den totale tabellen for begge avdelingen­e ligger FIL på 7. plass.

– Ødela for oss selv

– Til helgen forventer jeg seier. Vi må vinne begge kampene helst 3-0 eller 3-1, for å klare 3. plass i vår avdeling. Sesongen ble ødelagt i første serierunde i Tromsø. Tromsø og Vestli var lagene som måtte slås for å kunne nå håpet om en topp fire-plassering totalt. Deretter kunne vi håpe på å slå OSI og Spirit Lørenskog i en eller to kamper. Da kunne en andreplass i avdelingen vaert innen rekkevidde, men som sagt, vi ødela for oss selv mot TSI i Tromsø. De har kun to seire i år, så det sier sitt. I tillegg til tapene i Tromsø, så gjorde forsterkni­ngene til Spirit Lørenskog det vanskelig for oss å passere dem. De forsterket laget veldig fra forrige sesong, og viste det med glans da de presterte å nå en semifinale i cupen, sier Rune Gabrielsen.

Første helgen i april avsluttes sesongen med rankingtur­nering i Farsund for 1. divisjons-lagene.

– Blir spennende

– Rankingen på hjemmebane blir spennende. Det er første gang vi arrangerer noe av denne størrelsen i klubben. Dette blir en samling av alle lagene i Norges nest øverste divisjon, både damer og herrer. Det blir mye god volleyball i byen, både i Eilert Sundt-hallen og Alcoahalle­n, den helgen. Så håper jeg at ikke skoleutbyg­gingen i sentrum ødelegger opplevelse­n for de tilreisend­e, sier Rune Gabrielsen.

FIL har i år hatt rekrutteri­ngslag i 2. divisjon, men også her er mannefalle­t stort foran 2019/20-sesongen.

– Totalt for begge lagene mister vi 11 eller 12 spillere; så det er litt krise, sier Rune Gabrielsen. Han har vaert aktiv som trener siden 2003, og vil ventelig fortsette som trener. Men hvilken divisjon herrelaget spiller i kommende sesong er akkurat nå veldig usikkert.

– Vi får ta en vurdering av situasjone­n når sesongen er slutt, sier Rune Gabrielsen.

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Trener Rune Gabrielsen og FILS volleyball­spillere sier farvel til seriekampe­r i 1. divisjon når Vestli kommer på besøk til helgen.
FOTO: CECILIE NILSEN Trener Rune Gabrielsen og FILS volleyball­spillere sier farvel til seriekampe­r i 1. divisjon når Vestli kommer på besøk til helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway