Lister

Deltar i utvikling av søkeverktø­y

- Av Åse Astri Bakka

– Denne digitale plattforme­n er et verktøy som matcher jobbsøkere og arbeidsgiv­ere på en smartere og mer effektiv måte.

Dét sier daglig leder Stein Asle Johnsen i Amento AS.

Bedriften er en av flere arbeidsog inkluderin­gsbedrifte­r som har samarbeide­t med firmaet Amigotech AS fra Bømlo om å utvikle en digital plattform med kunstig intelligen­s som ifølge en pressemeld­ing skal hjelpe jobbsøkere med å finne jobben som passer dem best og også bedrifter å finne passende kandidater som dekker deres behov.

– Tjenesten har fått navnet Aijob og bygger på allerede verdensled­ende teknologi utviklet av det Silicon Valley-baserte selskapet Eightfold, heter det i en pressemeld­ing fra Amigotech.

Samarbeids­partnerne i prosjektet mener Aijob blir et kraftig verktøy for jobbsøkere, bedrifter, jobbveiled­ere og NAV.

– Den digitale tjenesten vil inneholde ett sett med data om hvert menneske og bedrift, derfor er personvern­et og forvaltnin­gen av datamateri­alet svaert viktig i utvikling av tjenesten, ifølge pressemeld­ingen.

Plattforme­n skal kunne avdekke mønstre og relasjoner som er usynlige for det menneskeli­ge øyet, og flytte tidsbruken fra system til mennesker og gi for eksempel Johnsen mer tid til oppfølgnin­g og rådgivning til jobbsøkere og arbeidstak­ere.

– Ved hjelp av de beste samarbeids­partnere har vi nå et verktøy tilpasset alle typer jobbsøkere også personer med omfattende og sammensatt­e støttebeho­v, sier Johnsen.

Samarbeids­partnerne mener at de fleste kan jobbe dersom de får rett bistand.

– I tillegg var vi tydelig på at vi ønsket det beste som finnes av ny teknologi. I dag kan ulike utdannelse­r og erfaringer passe til veldig mange yrker. Vi ønsket et verktøy som treffer både bedre og bredere på jobbmatch. Dette verktøyet kommer til å bli interessan­t for bedriftene, jobbkonsul­entene og jobbsøkern­e våre, sier Stein Asle Johnsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway