Lister

Amon ønsker etablerern­e velkommen

– Vi håper dette blir et nytt industriev­entyr, sier Arne Marthinsen, daglig leder i Amon AS.

-

Som kjent har Amon AS hatt en avtale med Farsund kommune om den aktuelle tomta hvis planene om en fabrikk av vindmøllef­undamenter kan realiseres som følge av konkret kontraktin­ngåelse. Dette har imidlertid drøyd ut i tid.

– Vi visste ikke noe om denne etablering­en i utgangspun­ktet. Vi ble informert om at det var noe på gang, men at det var en konfidensi­ell prosess. Offisielt var vi altså ikke informert. Men nå er altså tiden inne for at vi informeres, sier Marthinsen.

Han forteller at styret i Amon AS hadde et hastemøte torsdag morgen.

– Da diskuterte vi nyheten og vi er positive til denne etablering­en i Lundevågen. Det er et område som vi har ønsket å få aktivitet på slik at området har vaert båndlagt for andre. Nå har vi bedt om et møte for å diskutere løsninger med Farsund kommune, sier Marthinsen.

– Så dette er ikke vaere eller ikke vaere for Amon AS?

– Nei. Dette hadde vaert det enkleste området å etablere seg på. Alt ligger til rette. Men nå må vi vaere konstrukti­ve og finne alternativ­er, sier Marthinsen og legger til:

– Hadde vi hatt et konkret prosjekt på hånd, så hadde situasjone­n vaert lite gunstig. Men slik er det ikke. Vi jobber fremdeles med våre planer, i aller høyeste grad, men ønsker ikke å stille oss i veien for annen verdiskapn­ing.

 ??  ?? Slik ser etablerern­e for seg at det landbasert­e anlegget skal bli.
Slik ser etablerern­e for seg at det landbasert­e anlegget skal bli.
 ??  ?? Arne Marthinsen er daglig leder i Amon AS.
Arne Marthinsen er daglig leder i Amon AS.
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway