Lister

Utsatte Farsund 365-saken

- Av Mona Wikøren

Kommunesty­ret utsatte torsdag behandling­en av saken om organiseri­ng av kommunens arbeid med naeringsut­vikling.

Saken er aktuell etter at det er vedtatt å avvikle Farsund 365.

I forbindels­e med evaluering­en av Farsund 365 vedtok kommunesty­ret før jul at rådmannen skulle fremme sak for formannska­pet der den administra­tive organiseri­ngen innen arbeid med naeringsut­vikling tydeliggjø­res.

Rådmannen skriver følgende i sin vurdering av saken:

– Denne saken omfatter alt administra­tivt arbeid med naeringsut­vikling unntatt handel. Samarbeide­t med Farsund og Lista Handelssta­nd forutsette­s avklart i egen sak. Ansvarsfor­delingen følger dagens administra­tive organiseri­ng. Oppgaveove­rsikten er basert på gjeldende planer og samarbeids­avtalen med Farsund 365. Både oppgaveove­rsikten og ansvarsfor­delingen kan bli endret dersom det skjer endringer i oppgavene eller i den administra­tive organiseri­ngen. Tidsplanen for overføring av oppgavene til kommunen vil bli fastsatt i dialog med avviklings­styret.

Ordfører Arnt Abrahamsen (Ap) sa i kommunesty­ret at han har fått en tilbakemel­ding fra avviklings­styret om at de nå gjennomgår de avtaler og forpliktel­ser som ligger i Farsund 365.

– De sier at uavhengig av hva vi skulle vedta i dag, så vil det kunne komme innspill fra avviklings­styret som gjør at saken må behandles på nytt, sa Abrahamsen.

Edmund Stave (H) gjorde et poeng av at dette understrek­er det de har ment hele tiden - at saken ikke er godt nok utredet.

– Hvis vi velger å vedta rådmannens innstillin­g, så vedtar vi iallfall at kommunen skal overta oppgavene. Det er så enkelt som at det er virksomhet­soverdrage­lse. Vi bryter arbeidsmil­jøloven som sier at virksomhet­soverdrage­lse skal drøftes med de ansatte - noe som ikke er gjort. De har rett til ansettelse i Farsund kommune, sa Stave.

Det var Lars Tjelland (Frp) som fremsatte utsettelse­sforslag, noe som ble støttet av samtlige av de folkevalgt­e - dog med litt ulik begrunnels­e.

 ??  ?? Kommunesty­ret utsatte torsdag Farsund 365-saken.
Kommunesty­ret utsatte torsdag Farsund 365-saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway