Lister

– Aldri møtt en kjendis

NRK Super-programled­erne besøkte Å barneskole

- Av Olav Hoel

Nora Hemid og Aye Abdullah var to av mange som synes det var gøy å få besøk av NRK Superprogr­amlederne Selma Ibrahim og Johannes Slettedal.

Besøket fant sted i storefri på Å skole i Lyngdal fredag formiddag.

–Dette er veldig gøy, spesielt at kjendiser kommer til Lyngdal. Jeg har aldri møtt en kjedis før, så dette var moro, sier Hamid.

Hun får støtte av venninnen Aye Abdullah.

– Det var fint å få møte dem da jeg har sett dem på TV mange ganger, men aldri møtt dem, sier hun.

Martine Homedal Samuelsen (9,5 år) fikk også sneket seg til en klem av programled­er Nora Hemid.

– Det var veldig moro. Jeg pleier å se dem på supernytt på TV, så det var moro å møte dem, sier hun.

– Alltid hyggelig

Selma Ibrahim og Johannes Slettedal er til daglig programled­ere for Supernytt, som er et nyhetsprog­ram for barn mellom åtte og 12 år. I år har de startet et konsept de har valgt å kalle for «Supernytt besøker», hvor de skal besøke en skole i hver landsdel. I sør var det altså Å skole som vant avstemming­en i konkurrans­e med Nygård skole i Søgne og Fevik skole i Grimstad.

– Det var veldig å komme hit i dag. Det er alltid hyggelig å besøke skoler og få klemmer og sånn, Selv om det kan bli veldig kaotisk, sier Ibrahim.

De startet besøket med å stikke innom 1. klasse før de møtte barna i skolegårde­n i storefri. Deretter hadde de et opplegg for 7. klasse.

At de var ønsket i Lyngdal er det liten tvil om, både når man ser på oppmøtet i skolegårde­n og på avstemming­en.

– Det var totalt 37.000 stemmer, og det er mange flere stemmer enn vi pleier å få. Denne skolen fikk vel nesten 14.000 stemmer og jeg tror de vant med rundt 4.000 stemmer, så Lyngdal har mobilisert, sier Slettedal.

Dette tyder på at programmet deres er populaert blant barna.

– Vi er veldig privileger­te. Egentlig skulle vi gjerne besøkt alle skolene, men det er bare noen vi får gått innom og denne gangen ble det Å skole. Men for en skole! Dette var kjempebra!, sier Slettedal.

I tillegg til å reise rundt og besøke og glede sine mange unge seere, gir disse turneene også dem noe.

– Får en boost

– Når vi er på jobb, så er vi jo i en redaksjon. Selv om vi vet at mange ser på oss, så har vi likevel ikke et bilde av hvor mange som ser opp til det vi lager og hvor mange som digger oss. Du får derfor en veldig boost når du kommer tilbake på jobb, for da vet du at det du lager virkelig blir satt pris på, sier Slettebø.

– Vi laget dette prosjektet for å gi noe tilbake, men vi føler at vi får like mye tilbake som vi gir ved å besøke skoler. Om noe av dette kommer på TV er derimot ikke helt avgjort, sier Ibrahim.

– Helt topp!

Også rektor Anette Gullestad Solsvik synes det er stas å få besøk av supernytt.

– Det er helt topp! Mange av elevene ser jo på NRK Supernytt og følger med, så vi synes vi var heldige som ble trukket ut til å vaere en av skolene det skulle stemmes over og vinne denne avstemming­en slik at vi fikk dette besøket, sier Gullestad Solsvik.

– Hvordan har elevene sett frem til dette besøket?

– De har gledet seg veldig. Det er jo elever som hadde sendt inn forslag om at Å barneskole skulle få besøk, og det er mange som har håpet at vi skulle vinne, sier Gullestad Solsvik.

Denne skolen fikk vel nesten 14.000 stemmer og jeg tror de vant med rundt 4.000 stemmer. JOHANNE SLETTEDAL

 ??  ?? Nora Hamid (t.v) og Aye Abdullah synes det var moro å møte Supernytt-programled­erne Selma Ibrahim og Johannes Slettedal.
Nora Hamid (t.v) og Aye Abdullah synes det var moro å møte Supernytt-programled­erne Selma Ibrahim og Johannes Slettedal.
 ??  ?? Olai Saevik (t.v) og Daniel Hauan Skille synes det var morro med besøk.
Olai Saevik (t.v) og Daniel Hauan Skille synes det var morro med besøk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway