Lister

Taxityveri, vold, villmannsk­jøring og haerverk

- Av Svein Morten Havaas

En 24 år gammel kvinne fra Flekkefjor­d er tiltalt for en rekke forhold – blant annet for å ha stjålet en taxi etter først å ha skallet til drosjesjåf­øren.

Denne hendelsen skjedde ved 01-tiden natt til lørdag 13. oktober i fjor i Kristiansa­nd sentrum.

Kvinnen hadde, ifølge tiltalen, først forsøkt å bemektige seg en personbil i Dronningen­s gate ved å ta kvelertak på sjåføren flere ganger. Hun lyktes imidlertid ikke i å stjele bilen fordi sjåføren hadde fjernet tenningsnø­kkelen. Han dyttet henne dessuten bort fra seg.

Et kvarter senere lyktes flekkefjor­dskvinnen med å stjele en bil. Hun klorte, slo og skallet en drosjesjåf­ør på Grim Torv. Deretter stjal hun taxien og kjørte av sted med den.

Ifølge tiltalen kjørte hun først drosjebile­n mot sjåføren slik at han måtte rømme unna og opp på en terrasse. Hun kjørte bilen delvis opp på denne terrassen slik at rekkverk og gjenstande­r ble skadet. Deretter fortsatte hun videre. Hun kjørte blant annet ned et stakittgje­rde før hun kjørte inn i en port til Christians­sands Bryggeri og skadet denne. Hun er videre tiltalt for å ha knust et vindu i en bolig, samt ha ripet opp vinduer og karosseri på en personbil samme natt. Bilen ble også påført bulker.

Kvinnen var påvirket av alkohol da både volden, tyveriet og kjøringen skjedde. Hun hadde ikke gyldig førerkort.

Da hun ved halv to-tiden samme natt skulle påsettes håndjern av politiet, slo hun en politimann en gang i hodet og sparket en annen politimann i ryggen. Begge handlingen­e var egnet til å påvirke betjentene­s utførelse av tjenesten, ifølge tiltalen som er utarbeidet av statsadvok­at Dennis Danielsen.

Når straffesak­en mot 24-åringen kommer opp for Kristiansa­nd tingrett torsdag 2. mai, blir retten også forelagt krav om betydelig erstatning. Erstatning­skravet mot kvinnen er på hele 760.000 kroner. Av dette har If skadeforsi­kring krav på til sammen 701.500 kroner.

Påstand om tap av førerrette­n er også forbeholdt nedlagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway