Lister

Ny overlege på plass

Jørn Boel skal lede ortopedkir­urgien på sykehuset i Flekkefjor­d

- Av Åse Astri Bakka

– Jeg håper at min interesse for forbedring skal gjøre en forskjell for sykehuset, sier Boel.

Dét sier Jørn Boel, som har startet jobben som fagansvarl­ig overlege for ortopedkir­urgien på sykehuset i Flekkefjor­d.

Boel er ifølge en pressemeld­ing sendt ut fra Sørlandet sykehus fredag utdannet på Københavns Universite­t, og ble spesialist i ortopedkir­urgi og traume i 1990.

Kvalitetss­ikring

– Han vil ha en viktig rolle i vårt kontinuerl­ige arbeid med kvalitetss­ikring og kompetanse­heving, blant annet ved at vi nå går gjennom tidligere Norsk pasientska­deerstatni­ng-saker og ser på forbedring­sområder, sier avdelingss­jef Elisabeth Urstad, for kirurgiske fag ved sykehuset i Flekkefjor­d.

Sykehuset har som kjent vaert ute i hardt vaer med mange negative saker i media, blant annet etter at Helsetilsy­net konkludert­e med at kirurgisk ortopedisk avdeling på sykehuset opererte en kvinne uten grunn.

Fastlege-samarbeid

Den nye overlegen er ansatt som konsulent i NPE (Norsk pasientska­deerstatni­ng) i tillegg til jobben som fagansvarl­ig ortoped ved sykehuset i Flekkefjor­d.

–Boel vil ha et faglig samarbeid med fagansvarl­ig ortoped ved SSK, og med våre samarbeide­nde ortopeder fra Stavanger universite­tssykehus. Vi vil også fremover ha et saerlig fokus på samarbeid med fastlegene i Lister-regionen, og utarbeide retningsli­njer for for eksempel hva som er forventet utprøvd av fysikalsk behandling før enkelte operasjone­r, opplyser Urstad.

Utviklet program

Boel var tidligere ansatt på Rigshospit­alet i København, der han blant annet hadde ansvar for å utdanne studenter og kollegaer.

I 1986 utviklet han et dataprogra­m for overvåking av postoperat­ive sårinfeksj­oner. Dette ble senere landsdekke­nde i samarbeid med Statens Seruminsti­tut, og dannet basis for lignende registreri­ngsprogram­mer innenfor hofte, kne og andre tilstander.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway