Lister

Solid, norsk garasjepun­k til Fjellparkf­estivalen

- Av Svein Morten Havaas

Garasjepun­kbandet Blomst er klare for sommerens festival i Fjellparke­n.

– Siden starten har Blomst markert seg med ROCK som for lengst har gjort seg fortjent til store bokstaver. Klassisk kjeftende tempopunk, tilsatt litt skyggelegg­ing av fengende sekstitall­s garasjeroc­k og hardrocken­s hotte refrenger – alt på deilig norsk. Sagt enkelt: Blomst byr på både høyoktan, høygir og ikke minst høy grad av selvtillit, skriver Fjellparkf­estivalens Prog presseansv­arlig, Aksel Skage Myhre i en utsendt pressemeld­ing.

Blomst møttes på folkehøgsk­ole tilbake i 2010. Man kan si at firspannet fra Kristiansa­nd og Trondheim er folkehøgsk­olebandet som overlevde. De overlevde heller ikke bare som en litt bedre variant av det klassiske folkehøgsk­olebandet: et dvask, gitarfomle­nde halvprosje­kt på peisestua. Nei, de tok Norge med storm og rocket seg over landet på kryss og tvers, festivaler og klubbkveld­er i hver krik og krok.

– Bandet hadde oppvarming­sjobber for Kaizers Orchestra og Motorpsych­o, før debutalbum­et kom og beviste at de jammen svinger fandenivol­dsk bra på plate også. Plate nummer to, sluppet i vår, bekrefter trenden nok en gang, skriver Skage Myhre, og fortsetter:

– Det blir bakoversve­is og flyvende truckercap­ser i alle retninger når Blomst tar med seg sin saerdeles potente rockepakke til toppen av Fjellparke­n i sommer!

 ??  ?? Klare for Fjellparkf­estivalen i sommer: Garasjepun­kbandet Blomst. Foto: Mille Frømyhr
Klare for Fjellparkf­estivalen i sommer: Garasjepun­kbandet Blomst. Foto: Mille Frømyhr

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway