Lister

– En 20 år gammel drøm

- Av Olav Hoel

Lørdag holder Gunhildmal­ena Friis Oma-marken sin første konsert i forbindels­e med lanseringe­n av Ep-en «Down to the river».

– Jeg gleder meg. De er så flinke og positive de som skal vaere med og spille, så det blir veldig bra, sier Omamarken.

HUN KOMMER opprinneli­g fra Bryne, men flyttet til Lyngdal, hvor mannen hennes bodde, for halvannet år siden. Lørdagens release-konsert skal hun holde i menigheten Salem på Kvavik, som hun hører i dag. Selv om hun har sunget i mange år, blant annet i menigheter hun tilhører, er dette første gang hun holder sin egen konsert, og hun legger ikke skjul på at hun er lit spent. – For meg er dette en 20 år gammel drøm som går i oppfyllels­e. Samtidig skal du jo gi ut noe til folket som du har laget selv. For min del er det veldig viktig å skape håp, glede og entusiasme, og få folk til å vaere med og klappe og danse. At det skal vaere en god atmosfaere, sier Oma-marken.

– Hva kan du si om den Ep-en du gir ut nå?

– Her er det tre cover-låter og to låter jeg har skrevet, og det er en litt blanding av country-stil, gospel og lovsang. På release-konserten skal vi også ha noen ekstra sanger utenom Ep-en, slik at det blir litt musikk, sier Oma-marken.

HUN BEGYNTE å spille inn Ep-en i september i fjor. I arbeidet med denne utgivelsen har det også vaert viktig for henne å finne sin sjanger og sanger som betyr noe for henne, og som hun kan relateres til ting i sitt liv.

– Hver sang har derfor sin betydning. Den ene låten jeg har laget selv skrev jeg i 2014 da en venninne og jeg var på tur i Roma. Mens vi gikk i vatikanet begynte jeg å kjenne at jeg ble inspirert i forhold til tekst, og så kom det av alle ting en gospel-melodi til den. Italia er ikke akkurat kjent for gospel, så det var en litt merkelig følelse at jeg fikk en sånn type sang der. Det at jeg også kunne gå ned til elven og finne roen i alt støyen som var der, er også noe av inspirasjo­nen, sier Oma-marken. Og fortsetter:

– Den andre jeg har skrevet er inspirert av sentersang­ene som Evangelies­enteret har, og det er mer en countrylåt som handler mer om hvordan Jesus er med i livet og at det ikke er et strev å vaere kristen. Ellers har jeg med en sang som heter «Himmelsang­en» av Jan Honningdal, som handler om livet her på jorden, men at vi en gang skal til himmelen og treffe våre kjaere igjen og vaere sammen med Jesus. Dette er en sang jeg brukte som trøst da jeg mistet faren min.

EN AV LÅTENE som kanskje betyr noe ekstra for henne er låten «Det gamle bedehuset».

– Jeg har hatt en litt tøff barndom med mye mobbing. Da jeg hørte den sangen, ble jeg minnet om de positive tingene som skjede da jeg var liten, som da vi reise på bussturer med kristne venner og hadde det mye kjekt i menigheten med loddsalg og gevinster. Også den andre coverlåten har en veldig sterk tekst som viser noen av de positive tingene ved å tro på Jesus, sier Omamarken.

Samtidig ønsker hun ikke at det skal vaere hun selv som er i fokus på Ep-en.

– Selv om jeg elsker å synge og holder på med det jeg gjør, men jeg ønsker ikke selv å vaere i hovedfokus, men heller Jesus, teksten, budskapet og gleden. Etter en tøff oppvekst er jeg i dag frisk og trygg på meg selv, sier Oma-marken.

Her er det tre cover-låter og to låter jeg har skrevet, og det er en litt blanding av countrysti­l, gospel og lovsang. GUNHILD-MALENA FRIIS OMA-MARKEN

 ??  ?? Lørdag holder Gunhild-malena Friis Oma-marken release-konsert for sin nye EP «Down to the river».
Lørdag holder Gunhild-malena Friis Oma-marken release-konsert for sin nye EP «Down to the river».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway