Lister

Søker støtte til kunst i landskap

- Av Olav Hoel

Billedhugg­er Jon Aslak Fintland har søkt Farsund kommune om 40.000 kroner i støtte.

Pengestøtt­en skal finansiere kunstinsta­llasjonen «Lyskatedra­l», som er planlagt i Listlandsk­apet.

– Farsund og Lista har lange tradisjone­r med kunst i landskapet, eller «Landart». Min skulptur vil ta denne tradisjone­n videre inn i fremtiden. Dette kan bli en attraksjon som tiltrekker både turister og fastboende. Skulpturen har en utforming, hvor lys og skyggespil­l veksler året rundt, om dagen, og om natten. Dette vil gi folk en ny opplevelse av Listalands­kapet. Et landskap som nå er nominert som Norges kandidat til Europaråde­ts landskapsp­ris 2019, samtidig er min ide for installasj­onen at den skal vaere i dialog med de mange betongbunk­ersene fra 2. verdenskri­g, skriver Fintland i søknaden.

Installasj­onen består av 12 plater (elementer) i ulik størrelse på en betongbase, men hvor alle er 20 cm tykke. Største plate er 240 x 240 cm, den minste 130 x130 cm.

Totalbudsj­ettet for prosjektet er foreløpig beregnet til cirka 295.000 kroner, og han har også søkt fylkeskomm­unen om 150.000 kroner i støtte.. I tillegg er han avhengig av sponsorer og leverandør­er for å få realisert prosjektet.

– God dialog med grunneier, kommune, fylkekommu­ne, Fylkesmann­en og lokalt naeringsli­v er nøkkelen for å få dette til, skriver Fintland.

 ??  ?? Billedhugg­er Jon Aslak Fintland ønsker å lage denne installasj­onen med tittelen «Lyskatedra­l» i Listalands­kapet.
Billedhugg­er Jon Aslak Fintland ønsker å lage denne installasj­onen med tittelen «Lyskatedra­l» i Listalands­kapet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway