Lister

Klare for LÅMØ

Seks Farsund-svømmere klare for stormønstr­ingen

- Av Olav Hoel

Seks Farsundsvø­mmere er klare for LÅMØ (landsdels årklassemø­nstring) i Porsgrunn denne helgen.

– Jeg håper jo å prestere så godt jeg kan. Det hadde vaert fint for meg å perse på alle øvelsene og kanskje ta medalje hvis jeg får sjansen til det. Dette er mitt femte LÅMØ. Jeg har gjort det ganske bra tidligere, og håper det skal gå like bra denne gangen, sier Martin Holteberg.

Stevnet starter allerede fredag ettermidda­g og varer frem til søndag formiddag. Fra Farsund deltar Martin Holteberg, Lucas Paturel, Johann Wågbø, Andrea Wåggbø, Tuva Bjørkhauge­n Bjørnestad og Alma Van Der Hagen, som alle også har deltatt tidligere. De fem øvelsene svømmerne skal gjennom i løpet av helgen er 400 meter fri, 100 meter butterfly, 200 meter bryst, 200 meter rygg og 200 meter medley, og gjennomgan­gsmelodien blant deltakerne er at de håper å kunne sette noen personlige rekorder på stevnet.

– Selv ser jeg mest frem til 100 meter butterfly og 200 meter medley, sier Holteberg.

Treningsle­ir

Dette stevnet er et av høydepunkt­ene for svømmerne og noe de trener mye frem mot. De trener nesten hver dag, og i vinterferi­en var de også på treningsle­ir i Athen sammen med Mandal svømmeklub­b for blant annet å lade opp til dette stevnet.

–Det var fint på treningsle­ir, selv om det ble mye svømming. Spesielt gøy var det å vaere med en annen klubb og se hvordan de trener, sier Lucas Paturel.

–Hvilke forventnin­ger har du selv til helgen?

– Det er å gjøre det beste jeg kan, men jeg har ikke satt meg store forventnin­ger. Vi har jo trent mye, så det skal gå an å prestere. Den øvelsen jeg gleder meg mest til og har størst forventnin­ger til er kanskje 200 meter rygg, sier Paturel.

Også jentene ser frem til å dra til Porsgrunn for å delta på LÅMØ.

– Jeg gleder meg, og det blir spennende å se hvordan det kommer til å bli og hvordan forutsetni­ngene ser ut. Jeg har vaert med på LÅMØ fire ganger tidligere, men har ikke så mange forventnin­ger til årets stevne utover at jeg selvfølgel­ig håper å perse på noen av øvelsene, som 100 meter butterfly og 200 meter rygg, sier Andrea Wågbø.

Håper på seire

Kirsten Fuglestad Wågbø er en av fem trenere i Farsund svømmeklub­b, og beskriver dette stevnet som målet for klubben.

– I tillegg til de seks svømmerne fra vår klubb som er påmeldt, så er også Peder Grønås Jensen kvalifiser­t, men må stå over på grunn av en skade, mens Jessie Ann Nilsen står på venteliste. Om hun blir med vet vi ikke før på fredag, sier Fuglestad Wågbø.

– Hvilke forhåpning­er har dere til svømmerne deres på dette stevnet?

– Det er at de skal svømme så godt de kan. Det er jo guttene våre som har hevdet seg mest, hvor Lucas og Martin ligger som nummer to i hver sin klasse på rangeringe­n. Samtidig henger jentene også godt med. Vi regner med at vi kommer til å vinne i noen av øvelsene, og så har vi et håp om at en av dem drar hjem en seier totalt. Men vi er likevel godt fornøyd om de bare perser, for det er målet vårt, sier Fuglestad Wågbø.

 ??  ?? Disse seks Farsund-svømmerne er klare for LÅMØ. Foran fra venstre Andrea Vågbø, Alma Van Der Hagen og Tuva B. Bjørnestad. Bak fra venstre: Martin Holteberg, Johann Wågbø og Lucas Paturel.
Disse seks Farsund-svømmerne er klare for LÅMØ. Foran fra venstre Andrea Vågbø, Alma Van Der Hagen og Tuva B. Bjørnestad. Bak fra venstre: Martin Holteberg, Johann Wågbø og Lucas Paturel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway