Lister

Prøv ut Kaleb-bønnen!

-

Fastetiden er også en god tid til å fokusere på bibellesni­ng og bønn. Mange menigheter i vårt distrikt har samlinger med bønn. Kanskje skal du sjekke litt ut om det kan vaere noe du kan delta på gjennom fastetiden? Men du kan selvfølgel­ig også be hjemme. Bibelen har mange bønner som også kan bes av oss i dag. En av favorittbø­nnene mine, utenom Herrens bønn (Matt 6,9-13), er Efeserbrev­et 1, 17-19. Men også bønnene i Efeserbrev­et 2, 14-21 og Salme 51,12 er fine. Kanskje er det en god bønn for deg også? En annen bønn jeg har blitt kjent med er en Roy Godwin, leder i bønne- og retreatsen­teret Ffald-y-brenin i Wales har skrevet. Kaleb var en av speiderne som ble sendt inn i det lovede landet sammen med Josva. De to var de eneste som trodde de med Guds hjelp kunne innta landet. Denne bønnen gir uttrykk for den samme tilliten og er en bønn for landet vårt. Den bes av kristne i mange land. Det er en bønn jeg kommer til å be denne fastetiden i hvert fall:

«Du himmelens konge, se i nåde til vårt land. Vekk opp din menighet. Send Den hellige ånd. For barnas skyld la ditt rike komme til landet vårt. I Jesu Kristi mektige navn. Amen.»

Det er en bønn som rommer mye. Det er forbønn for landet, for menigheten vår. Det er en bønn om Den hellige ånd og at Guds rike må komme til landet vårt. Bli med og be den du også, gjerne sammen med en av de andre bønnene fra Bibelen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway