Lister

Foreslår ny løsning

■ Trialklubb­en håper på klubbhus i Grimsbyhei­a

- Av Olav Hoel

Lista Trialklubb mener de fremdeles har en gyldig avtale som gir rett til bruk av tomta i Høylandsma­rka i Røssevika. ” Hadde klubben vaert kjent med dette før et salg ble gjort ville vi selvsagt meddelt den heftelse som ligger i eiendommen. THOMAS JÅTOG-HANSEN

Tomta som nå er solgt til Br. Thorkildse­n AS skal ha en gyldighet på minst 40 år regnet fra 3. januar 1990.

–Klubben ser at kommunen her har solgt et område vi har festekontr­akt på og som er bekreftet av ordføreren. At kommunen ikke har tinglyst denne festekontr­akten vil det vaere feil at vi blir lidende for. Salg av området vi har kontrakt på er således noe ikke vi som klubb kan ta ansvar for. Hadde klubben vaert kjent med dette før et salg ble gjort ville vi selvsagt meddelt den heftelse som ligger i eiendommen, skriver styreleder Thomas Jåtog-hansen i Lista Trialklubb i et brev til kommunen.

Finansieri­ngs delen ha rikke tidligere blitt tatt opp i deres søknad om disponerin­g av nytt område, i tråd med administra­sjonens ønske, men nå skal administra­sjonen ha bekreftet at tiden er inne for å se på dette.

Håper å bli enige

Når situasjone­n er slik den er merker de seg at kommunen er villige til å løse problemet klubben har kommet opp i, har de funnet en løsning de kan akseptere ved at de bygger opp en tilsvarend­e bygningsma­sse med uteanlegg på nytt tildelt område. Finansieri­ngen ser de for seg vil foregå ved at de får tildelt en tredel i spillemidl­er til nytt klubbhus og uteanlegg, at kommunen gir en erstatning for de bygningsma­sser og uteanlegg som de vil miste med en tredel av kostnader til nytt klubbhus og uteanlegg tilsvarend­e det de må avse. I tillegg ønsker de at kommunen gir et bidrag til klubben tilsvarend­e den siste tredelen av kostnadene til oppføring av nytt klubbhus og uteanlegg.

–Vi har et ønske om et fortsatt godt samarbeide med kommunen og håper derfor at vi kan komme til en løsning gjennom en slik ordning. Dersom denne skisse til løsning ikke godtas, vil vi som klubb måtte foreta en vurdering av om vi skal stå på at vi har en kontrakt og at den da ikke utløper før det er gått 40 år, eventuelt måtte søke juridisk bistand. Klubben anser at kommunen og klubben bør kunne klare å løse denne uheldige situasjone­n uten for mye tidsspille. Dette av hensyn både til klubben og ny eier av området vi har en rettslig kontrakt på. Vi registrere­r at Br. Thorkildse­n nå er godt i gang med flathogst på vårt nåvaerende område, og at deler av området derfor per nå er uegnet til trialkjøri­ng, skriver Jåtog-hansen.

Klubbhus

Videre har de behov for et nytt klubbhus med garasje/verksted, vaskeplass, kjørevei og parkerings­plass med snuplass på det området de har fått disponere på Grimsbyhei­a. Av fasilitete­r har de her behov for oppholdsro­m, kjøkken, toalett og garderobe med dusjer.

– Vi trenger innlagt strøm, vann og kloakk. Flombelysn­ing av deler av treningsom­rådet samt oppbygging av uteanlegg slik vi har i dag er også et behov.området vil selvfølgel­ig vaere allment tilgjengel­ig utenfor treningsti­dene. Kommunens utleie av området til vedhogst kan med fordel fortsettes, men arbeidet må utføres utenom våre treningsti­der av sikkerhets­hensyn, skriver Jåtog-hansen.

 ??  ?? Styreleder Thomas Jåtog-hansen i Lista Trialklubb håper å få til en løsning de kan leve med.
Styreleder Thomas Jåtog-hansen i Lista Trialklubb håper å få til en løsning de kan leve med.
 ?? FOTO: KARL BIRGER Saelør ?? Her på Grimsbyhei­a vil Trialklubb­en ha klubbhuset sitt.
FOTO: KARL BIRGER Saelør Her på Grimsbyhei­a vil Trialklubb­en ha klubbhuset sitt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway