Lister

Var spent etter Facebook-debatt

-

– Det som gjorde meg veldig glad i går, var måten jeg ble tatt imot av arrangøren­e og andre som har debattert ivrig på facebooksi­den min de siste dagene.

Det skrev Melinda Kvinlaug på sin facebooksi­de lørdag.

Torsdag postet Melinda Kvinlaug et innlegg på Facebook som provoserte og engasjerte mange i forkant av Hege Storhaugs besøk i Kvinesdal fredag. Fredag var hun usikker på hvordan hun ville bli møtt på Storhaugar­rangemente­t etter en opphetet debatt i kommentarf­eltet på statusoppd­ateringen.

Onsdag sto hun frem med Liv Egeland, som var blant initiativt­akerne bak Storhaugs besøk, og mante til saklig islam-debatt i forbindels­e med foredraget. Både Kvinlaug, som represente­rer Norges Multikultu­relle Senter, og Egeland sa til regionavis­en Lister at de hilser en saklig og nyansert islam-debatt velkommen.

Kvinlaug understrek­et samtidig at hun er sterkt uenig med Storhaug og Human Rights Service (HRS) som Storhaug er informasjo­nsleder for.

Torsdag kveld publiserte hun følgende statusoppd­atering på sin private facebookpr­ofil:

«Å invitere Hege Storhaug for å laere nordmenn om islam er som å invitere Mullah Krekar for å laere innvandrer­e om kristendom.»

Kvinlaug sier at dette er et sitat hun har fått lov til å dele og at det hele var ment som en intern spøk på jobb.

– Men jeg kunne spart meg for den oppdaterin­gen.

Reaksjonen­e kom raskt i kommentarf­eltet etter at statusen ble publisert - fra både meningsmot­standere og meningsfel­ler.

–Jeg ser at folk reagerer. Jeg tenker at et slikt stikk må de tåle. Men om det var klokt? Det var kanskje tankeløst. Men jeg er likevel overrasket over at det kommer så mange sterke reaksjoner, sier Kvinlaug som også beskriver enkeltkomm­entarer som «grisete».

Disse kommentare­ne fjernet hun fra kommentarf­eltet.

Lørdag formiddag skrev hun en ny oppdaterin­g på Facebook:

– Jeg har nok ikke endret min oppfatning i forhold til hennes virkelighe­tsbilde, og er fortsatt alt i alt svaert uenig med henne i hva som skaper problemer i verden, og hvordan problemer kan løses, men jeg ble positivt overrasket over at hun satte av mye tid til innspill og spørsmål, samt var tilgjengel­ig for publikum i pausene, skriver Kvinlaug.

 ??  ?? Melinda Kvinlaug ved Norges Multikultu­relle senter sier hun er overrasket over at det kom så mange reaksjoner på statusoppd­ateringen hun la ut torsdag kveld.
Melinda Kvinlaug ved Norges Multikultu­relle senter sier hun er overrasket over at det kom så mange reaksjoner på statusoppd­ateringen hun la ut torsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway