Lister

Mener rasismebeg­repet er ødelagt

-

Det sier Hege Storhaug, som av mange er blitt stemplet som innvandrin­gsfiendtli­g og rasist.

– Denne stemplinge­n har pågått i over 20 år. Det er klassisk når man ikke har motargumen­ter, sier Storhaug og legger til:

– Jeg mener dette har vaert med på å ødelegge rasismebeg­repet. Til og med islamske innvandrer­e opplever å bli kalt rasister.

Den polarisert­e debatten viser seg raskt når saker fra Human Rights Service (HRS), og andre alternativ­e medier, legger ut saker på sosiale medier.

– Hva tenker du om debattene som gjerne tar helt av i kommentarf­eltene?

– Jeg mener det ofte kommer på et helt nedrig nivå. Jeg vrenger meg når jeg leser kommentarf­eltene - både på egen og andres sider. Vi ser det samme nedrige nivået i kommentarf­eltet både på vår side og alle andres sider, som VGS og Dagbladets kommentarf­elt, sier Storhaug.

Hun sier at kommentare­ne på HRS sin side er forhåndsmo­derert. Utfordring­en kommer når saker teases på Facebook.

– Der har vi 42.000 følgere - vi har ikke sjanse til å overvåke kommentarf­eltene hele tiden. Men vi blir ofte varslet om enkeltkomm­entarer, og da går vi inn og fjerner.

– Hvorfor er det så vanskelig å debattere disse temaene?

– Jeg tror Europas imperialis­tiske skyldfølel­se velter innover oss. Den politiske venstresid­en har etter min mening brukt nedrige metoder for å stoppe debatten og legger til:

– Jeg var veldig rød da jeg var ung og nyutdannet. Jeg tror kanskje min styrke ligger i at jeg ikke kommer fra Blindernse­gmentet. Jeg har diskutert feminisme og likebehand­ling av kjønn med mine muslimske venner i Pakistan. De tok meg i ørene og mente jeg måtte slutte å vaere så naiv. Men den dag i dag klarer vi ikke ta denne debatten i Norge, avrunder Storhaug.

– Av og til får jeg lyst til å legge ut en CV på vennene mine for at folk skal forstå at jeg verken er rasist eller har islamofobi.

 ??  ?? Hege Storhaug sier hun ofte vrenger seg av det hun leser i kommentarf­elt i alle medier når temaet er islam.
Hege Storhaug sier hun ofte vrenger seg av det hun leser i kommentarf­elt i alle medier når temaet er islam.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway