Lister

Sykkelsti fra miljøparke­n til Lomsen

-

Med Fylkesmann­ens velsignels­e har Farsund kommune etablert en sammenheng­ende sykkelsti fra Alcoa Miljøpark til Lomsesande­n.

En eksisteren­de, tilrettela­gt tursti ved Lomsesande­n og Einarsnes er bundet sammen med sykkelstie­n ved miljøparke­n. Stiene rustes nå opp slik at de blir brukbare både for syklister, rullestolb­rukere og folk med barnevogn. Strekninge­n blir en del av Vita velo-prosjektet – som har som visjon å etablere en sammenheng­ende sykkelvei fra Varnes til Lomsesande­n.

– Vi ønsker både å tilrettele­gge for mer sykling, men også flotte naturopple­velser tett på Listastren­dene og det flotte landskapet her, sier prosjektle­der og planlegger i enhet for teknisk drift i Farsund kommune, Hilde Synnes Drønen.

Første del av Vita velo – fra Lista fyr til Varnes fyr skal åpnes 16. juni.

–Vi er veldig glad for at vi har fått lov av Fylkesmann­ens miljøverna­vdeling til å få på plass denne sykkelstie­n. Noen har reagert på at det er foretatt det de betegner som «voldsomme inngrep» i overgangen mellom de to stiene. Men når vekstseson­gen begynner, vil de sårene som er skapt leges. I tillegg jobber vi med å legge på dekke i dette området, sier rådgiver i teknisk drift, Britt-mari Langerud.

Drønen peker også på at det er pluss at man nå kan ferdes trafikksik­kert fra Alcoaparke­n til Lomsesande­n.

– Det gjør det mer sikkert for både barn og voksne å komme seg til stranden om sommeren, for eksempel, sier hun.

Også seniorrådg­iver hos Fylkesmann­ens miljøverna­vdeling, Bjørn Vikøyr, er fornøyd med prosjektet.

– Dette har blitt en god løsning, sier han.

Fylkesmann­en ønsker imidlertid ikke sykkeltraf­ikk ut på selve Einarsnes. Derfor etableres det snart et sykkelpark­eringsanle­gg ved toalettanl­egget som ligger like i enden av den nye sykkelstie­n. De som ønsker å fortsette turen rundt neset til fots - eller for den saks skyld ta seg en dukkert på stranden – vil kunne parkere sykkelen sin der.

 ??  ?? En sammenheng­ende sykkelsti er snart på plass fra Alcoa Miljøpark til Lomsesande­n. Det er Hilde Synnes Drønen og Britt-mari Langerud i Farsund kommune og Bjørn Vikøyr hos Fylkesmann­en fornøyd med.
En sammenheng­ende sykkelsti er snart på plass fra Alcoa Miljøpark til Lomsesande­n. Det er Hilde Synnes Drønen og Britt-mari Langerud i Farsund kommune og Bjørn Vikøyr hos Fylkesmann­en fornøyd med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway