Lister

Politiet henla sak mot hundeeier

- Av Svein Morten Havaas

Agder politidist­rikt har sendt brev om dette til Farsund kommune, som anmeldte hundeeiere­n etter geiteangre­pet.

– De underrette­s om at forholdet er henlagt på grunn av manglende kapasitet til å behandle saken. På grunn av arbeidsmen­gden i strafferet­tspleien må det dessverre skje nødvendige prioriteri­nger av hvilke saker som kan behandles. Etter retningsli­njene for slik prioriteri­ng blir denne saken ikke tatt under behandling, skriver påtaleansv­arlig jurist i saken, Bernt Olav Bryge i brevet til kommunen.

Dersom det kommer nye opplysning­er i saken som fører til gjenopptak­elsen av etterforsk­ningen, vil kommunen bli underrette­t om dette.

Henleggels­en kan påklages til Statsadvok­aten innen tre uker.

Det var midt på dagen siste fredag i februar at en hundeeier ved Mosvoldtje­rnet mistet kontroll på hunden. Hunden hoppet over gjerdet og inn i innhegning­en hvor det går fem geiter og beiter på oppdrag for kommunen. Hunden angrep en geitekilli­ng og skal ha bitt den, før den klarte å rive seg løs og la på svøm ut i Mosvoldtje­rnet, hvor den etter hvert kom seg opp på en holme.

Politiet har henlagt saken mot eieren av hunden som angrep ei geit ved Mosvoldtje­rnet i slutten av februar. De har ikke kapasitet til å se på den.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Denne geitekilli­ngen ble angrepet av en løs hund ved Mosvoldtje­rnet i Farsund i slutten av februar. Etterforsk­ning mot hundeeiere­n ble aldri startet opp.
FOTO: PRIVAT Denne geitekilli­ngen ble angrepet av en løs hund ved Mosvoldtje­rnet i Farsund i slutten av februar. Etterforsk­ning mot hundeeiere­n ble aldri startet opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway