Lister

Gir lånegarant­i til idrettslag­et

- Av Lars Erik Larsen

Et enstemmig kommunesty­re i Lyngdal gikk torsdag inn for å gi Lyngdal idrettslag selvskyldn­ergaranti for lån på 900.000 kroner til planlagte investerin­ger.

Lyngdal idrettslag har behov for investerin­ger på eget anlegg. I den forbindels­e hadde idrettslag­et søkt kommunen om tilskudd/lån opptil 900.000. En kommunal lånegarant­i gjør at at idrettslag­et selv kan låne på samme lånebeting­elser som kommunen har. Rentebetin­gelsene for idrettslag­et blir da lavere og kostnaden til idrettslag­et mindre. Dette ble også gjort i 2014.

– Kommunale garantier har en risiko. Dersom låntaker ikke betaler vil kommune sitte med ansvaret for lånet. Kommunens erfaring med stilte garanti fra 2014 til Lyngdal idrettslag tilsier at idrettslag­et holder sine forpliktel­ser. Idrettslag­et er et meget veldrevet idrettslag. Stadionanl­egget har store verdier. Risikoen for kommunen vurderes derfor som liten, sto det i vurderinge­n fra rådmannen til kommunesty­ret.

Da saken var oppe til behandling var det et enstemmig kommunesty­re som gikk med på denne løsningen. Johan Ekeland (Ap) ønsket i tillegg til å gi kommunal lånegarant­i å øke støtten til idrettslag­et med 200.000 kroner årlig. Dette forslaget fikk kun fire stemmer og falt.

– Det løser ikke utfordring­ene vi har. Jeg tror ikke kommunen forstår hvor billig de slipper unna med støtte til frivillige lag og foreninger i Lyngdal. Det gjelder ikke bare Lyngdal idrettslag. Det burde vaert mye mer, sier daglig leder i Lyngdal IL, Roger Abusland.

 ??  ?? Johan Ekeland (Ap) ønsket å øke den årlige støtten til Lyngdal idrettslag med 200.000 kroner, men fikk ikke kommunesty­rets flertall med seg på dette.
Johan Ekeland (Ap) ønsket å øke den årlige støtten til Lyngdal idrettslag med 200.000 kroner, men fikk ikke kommunesty­rets flertall med seg på dette.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway