Lister

Starter opp ny klinikk

Nytt tilbud i Flekkefjor­d

- Av Svein Morten Havaas

Mandag 1. april åpner Cathrine S. Carter opp en ny klinikk som tilbyr psykomotor­isk fysioterap­i.

CC Klinikken etableres i Flekkefjor­d, men håper å favne pasienter fra hele Listerregi­onen.

Kropp og psyke

– Psykomotor­isk fysioterap­i er en behandling­sform som bygger på erkjennels­e av at kropp og psyke henger sammen og påvirker hverandre gjensidig, sier Carter.

Hun viser til at opplevelse­r og erfaringer i livet setter sine spor også i kroppen og påvirker blant annet pust, muskelspen­ninger og kroppshold­ning.

– Pust og muskelspen­ninger påvirkes av hvordan vi har det med oss selv. Vedvarende spenningsm­ønster kan «låses» over tid, gi smerter i muskler og skjelett eller andre plager, sier Catherine S. Carter.

Bevisstgjø­ring

Behandling­en er en kombinasjo­n av samtale, øvelser, massasje, tøyning og avspenning.

– Behandling­smetoden retter seg mot bevisstgjø­ring av spenningsm­ønstre i kroppen og gir økt fortroligh­et og kontakt med egen kropp. Psykomotor­isk fysioterap­i har som mål å vaere hjelp til selvhjelp, understrek­er Carter, som avsluttet en bachelor i fysioterap­i ved Høgskolen i Oslo og Akershus - det som nå er Oslo Met - i 2003.

Hun fikk etter det turnustjen­este i Flekkefjor­d.

Bred erfaring

–Jeg har etter hvert ganske bred erfaring og har arbeidet ved Sørlandets Rehabilite­ringssente­r Eiken og i Flekkefjor­d kommune som både kommunal fysioterap­eut og privatprak­tiserende fysioterap­eut. Jeg har tatt videreutda­nning i psykomotor­isk fysioterap­i og kognitiv terapi. I tillegg var jeg for litt over ett år siden ferdig med master i psykisk helsearbei­d, også ved Oslo Met, forteller Carter.

– Jeg har gjennom arbeidet som fysioterap­eut erfart at kropp og psyke henger tett sammen. Ofte kan det faktisk vaere livsbelast­ninger som er hovedårsak til kroppslige plager, legger fysioterap­euten til.

Den nye klinikken åpnes offisielt mandag ettermidda­g. Da blir det markering med servering av kaffe og kake.

Pust og muskelspen­ninger påvirkes av hvordan vi har det med oss selv. CATHERINE S. CARTER

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Mandag 1. april starter fysioterap­eut Catherine S. Carter opp CC Klinikken i Flekkefjor­d. Der skal hun tilby psykomotor­isk fysioterap­i.
FOTO: PRIVAT Mandag 1. april starter fysioterap­eut Catherine S. Carter opp CC Klinikken i Flekkefjor­d. Der skal hun tilby psykomotor­isk fysioterap­i.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway