Lister

Mener angrep er det beste forsvar

Fredriksen holder på fotballfil­osofien sin

- Av Lars Erik Larsen

Ronny Fredriksen endrer ikke filosofien han hadde som dametrener i Lyngdal. FIL skal spille underholde­nde fotball selv om laget er tippet ned i 5. divisjon av mange.

Sist FIL spilte i 4. divisjon, slapp de inn over tre mål i snitt i to av tre sesonger. På tross av dette vil ikke lagets nye hovedtrene­r ha hovedfokus på det defensive foran comeback-sesongen i divisjonen etter opprykket i fjor. Ronny Fredriksen mener angrep er det beste forsvar.

– Det er jo klart at du kan ikke slippe inn tre, fire, fem mål i hver kamp. Men det som er min erfaring allerede nå, er at vi er bedre når vi angriper enn når vi ligger bakpå. Så det kan nok bli litt rock ’n’ roll-fotball fra oss.

Nedrykkska­mp

Bettingsel­skapet Coolbet mener FIL bør belage seg på å kjempe hardt for å unngå nedrykk. Filtrenere­n legger likevel opp til en ambisiøs og spillende spillestil. Og han mener at spillergru­ppen forstår mer og mer av hva han ønsker.

–Vi ser det etter hver trening at vi forstår hverandre og hva vi ønsker å få til denne sesongen. Vi ønsker å vaere et spillende lag. At vi blir tippet ned, endrer ikke på dette. Vi skal vaere med å spille fotball og ikke bare slå unna ballen. Jeg vil heller prøve og feile, enn å ikke prøve i det hele tatt. Det blir angrepsfot­ball, slår Fredriksen fast.

For at denne spillestil­en skal fungere, mener Fil-treneren det aller viktigste er at spillerne har tro på prosjektet.

– Det er mye vilje og «guts» som må vaere der for at dette skal fungere og så må vi ha troen på det vi driver med. Vi må ikke få panikk om ting butter litt imot.

Spillertro­ppen

Foran denne sesongen har FIL fått på plass farsundsgu­ttene Ole Kristian Fuglestad og Sander Lundegaard igjen etter et opphold i Lyngdal. Begge er klare på at styrkeforh­oldet de to klubbene i mellom ikke er så store som de var i fjor da Lyngdal kjempet helt i toppen av 4. divisjon, mens FIL spilte i 5. divisjon.

– Jeg tror det er ganske likt i år. Jeg har troen på dette laget her i FIL, det er en grunn til at jeg gikk tilbake, sier Fuglestad.

–Jeg tror ikke Lyngdal er noe bedre stilt enn hva vi er, så nivåmessig ville det ikke vaert noe forskjell å spille i Lyngdal i år. Det viktigste for oss i FIL i år er å ville vinne. Viljen må ligge i bunn.

I tillegg til Fuglestad og Lundegaard er Lars Mathingsda­l, Petter Moe, Armin Colic, Mathias Haaland, Preben Larsen, «Abdi» Hassan og Marius Kjørrefjor­d

nye i troppen fra i fjor. Ivan Jovic, «Ibby», Dani Alashoti, Stian Tønnessen, Lars Bjørnar Skretting, Joachim Buch, Carl Joseph Egeland og Fredrik Krag er ikke med i år. Årets spillersta­ll er en ung spillersta­ll, men som kan overraske, mener Fredriksen, som har latt seg imponere av flere spillere, deriblant 16 år gamle Bo Andre Larsen.

Lover scoringer

– Jeg sa det nettopp i garderoben, Bo spiller som om han er ti år eldre. Det er ikke tull en gang.

Selv håper Larsen på fast plass på laget.

– Det er målet mitt, så får vi se. Med en offensiv taktikk ligger det til rette for at angrepsspi­llerne skal få sine sjanser. Kim Andrè Laurtizen lover scoringer.

– Jeg er jo en av de eldste, så da blir viktig at jeg bidrar med det jeg kan og siden jeg spiller der framme, så må det jo bli noen mål, sier han.

–Hva tenker du om dette laget, er det godt nok til å holde seg i 4. divisjon?

– Ja, det mener jeg. Kanskje ikke bredden er veldig bra, men det er ikke mange lag som 18 like gode spillere i denne divisjonen. Jeg tror vi får mange gode opplevelse­r denne sesongen.

Keeper Sindre Flåto og midtbanesp­iller Karl Rødseth må også levere om FIL skal overleve denne sesongen. Førstnevnt­e er valgt som årets kaptein og forventer en tøff sesong hvor alle må bidra.

Lavt bunnivå

–Spille god fotball og spillegled­e må vaere i fokus så får vi telle opp når sesongen er slutt. Det blir tøft, men klarer vi gi alt i hver kamp skal alle få problemer med å ta tre poeng ifra oss. Vi har et høyt toppnivå samtidige som vi også har et skremmende bunnivå. Det siste må vi unngå i denne divisjonen visst ikke kan det bli kamper med stygge sifre, sier Flåto og viser til den ene treningska­mpen mot Giv Akt.

– Der var vi veldige dårlige i perioder i den første omgangen og lå under 3-1 til pause mens vi vant andreomgan­g 4-0 og viste den omgangen hva som bor i oss. I tillegg har vi en tynn stall så vi er avhengig at skader på sentrallin­jen i laget holder seg borte. Blir spennende og gøy med mange flotte lokaloppgj­ør.

Det kan nok bli litt rock ’n’ rollfotbal­l fra oss. RONNY FREDRIKSEN

 ??  ?? Årets Fil-lag. Foran fra venstre: Armin Colic, Marius Kjørrefjor­d, Mathias Haaland, Karl Rødseth, Håkon Thorkildse­n, Sander Lundegaard, Viggo Tønnessen, Ole Kristian Fuglestad, Erlend Hadland, Kim Andre Lauritzen. Bak fra venstre: Keepertren­er Jan-eric Hole, hovedtrene­r Ronny Fredriksen, Marius Bråthen, Håkon Holteberg, Petter Moe, Bo Andre Larsen, Morten Bråthen, Sindre Meringdal, Josva Andersen, Lars Mathingsda­l, hjelpetren­er Vidar Omland, lagleder Morten Frøitland. Sindre Flåto, Preben Larsen, «Abdi» Hassan, Karl Mathingsda­l og assistentt­renerne
Årets Fil-lag. Foran fra venstre: Armin Colic, Marius Kjørrefjor­d, Mathias Haaland, Karl Rødseth, Håkon Thorkildse­n, Sander Lundegaard, Viggo Tønnessen, Ole Kristian Fuglestad, Erlend Hadland, Kim Andre Lauritzen. Bak fra venstre: Keepertren­er Jan-eric Hole, hovedtrene­r Ronny Fredriksen, Marius Bråthen, Håkon Holteberg, Petter Moe, Bo Andre Larsen, Morten Bråthen, Sindre Meringdal, Josva Andersen, Lars Mathingsda­l, hjelpetren­er Vidar Omland, lagleder Morten Frøitland. Sindre Flåto, Preben Larsen, «Abdi» Hassan, Karl Mathingsda­l og assistentt­renerne
 ??  ?? Fil-trener Ronny Fredriksen vil se spillerne sine angripe denne sesongen.
Fil-trener Ronny Fredriksen vil se spillerne sine angripe denne sesongen.
 ??  ?? Ronny Fredriksen er godt fornøyd med å ha fått på plass et stort stort støtteappa­rat. Her sammen keepertren­er Jan-eric Hole, assistentt­rener Vidar Omland og lagleder Morten Frøitland.
Ronny Fredriksen er godt fornøyd med å ha fått på plass et stort stort støtteappa­rat. Her sammen keepertren­er Jan-eric Hole, assistentt­rener Vidar Omland og lagleder Morten Frøitland.
 ??  ?? Armin Colic er ny i A-lagstroppe­n foran årets sesong.
Armin Colic er ny i A-lagstroppe­n foran årets sesong.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway