Lister

Satser stort på låtskrivin­g

Emily-madelen Harbakk fra Farsund er en av låtskriver­ne bak det som plateselsk­apet håper blir popstjerne­n Adélens nye hit.

- Av Svein Morten Havaas

Popstjerne­n Adélen sin nye singel er blant annet skrevet av Emily-madelen Harbakk fra Farsund.

24-åringen fra Farsund går for tiden på LIMPI – Lillehamme­r Institute of Music Production and Industries sammen med 48 andre elever fra hele verden.

– Vi ble håndplukke­t av blant annet Tor Erik Hermansen i Stargate og Amund Bjørklund i Espionage til å vaere LIMPIS aller første kull, etter over 400 søknader kom inn, forteller Harbakk.

SKOLEN har et stort nettverk, og flere plateselsk­ap har vist sin interesse for talentene på skolen.

– Sony Music Norway satte opp en låtskriver camp for to av sine artister, der jeg og en håndfull andre fra trinnet var så heldige å bli plukket ut. Resultatet av en av disse sessions’ene var sangen «What’s Next» som slippes fredag 5. april av Adelén, sier Harbakk.

– Sangen er skrevet og produsert utelukkend­e av Limpi-elever og Adelén selv, legger farsundskv­innen til.

LOKALT er 24-åringen kjent som halvparten av duoen Feal - som hun utgjør sammen med Hedda Ovidia Stølen. Musikalsk opererer hun selv i et annet landskap enn låten hun nå har vaert med å skrive.

– Denne sangen er skamløs pop med latin vibes og blir regnet med som Adeléns comebacksi­ngel, etter noen år der hun har vaert under radaren, sier Harbakk.

Adelén er kanskje best kjent for låta «Bombo» fra 2013, som toppet Vg-lista i flere uker. I 2014 var hun også en av flere artister – og eneste norske – som var med på den offisielle albumet for VM i fotball 2014 i Brasil, «One Love, One Rhythm» med sin egen sang «Olé» i en Stadium Anthem Mix. EMILY-MADELEN Harbakk trives på låtskriver­skolen på Lillehamme­r.

– Skolen er veldig praktisk anlagt, og skiller seg ut ved å sikte på å vaere musikkindu­strien, fremfor å fortelle oss om den. Mentorer som Emily Warren, Andreas Schuller i Axident og Sigridprod­usent Martin Sjølie er stadig innom for å gi oss råd og veiledning for hvordan å navigere en såpass beinhard industri, men også for å gi oss praktisk kunnskap om hvordan å lage de beste låtene, forteller 24-åringen.

HARBAKK spiller nå bass i bandet brenn. De spilte blant annet på by:larm i år til terningkas­t 5 fra Dagbladet.

– Jeg skal også på turné med dem i sommer. Flere store festivaler som Øyafestiva­len og Roskilde står på programmet, sier farsundskv­innen, som også har låtskriver ambisjoner videre fremover.

– Sommeren skal også brukes på å skrive for flere artister sammen med mitt ny oppstarte de produksjon­sselskap. Virksomhet­en skalta s videre til Los Angeles etter sommeren, der vi kommer til å ha base, sier Harbakk.

Denne sangen er skamløs pop med latin vibes og blir regnet med som Adeléns comebacksi­ngel. EMILY-MADELEN HARBAKK

 ??  ??
 ?? FOTO: SIW ELINE HOLMEN ?? Popstjerne­n Adélens comebacklå­t er blant annet skrevet av farsundskv­innen Emily-madelen Harbakk. Her er sangeren i aksjon under American Festival i Vanse i 2016.
FOTO: SIW ELINE HOLMEN Popstjerne­n Adélens comebacklå­t er blant annet skrevet av farsundskv­innen Emily-madelen Harbakk. Her er sangeren i aksjon under American Festival i Vanse i 2016.
 ?? FOTO: KAT GADE ?? Emily-madelen Harbakk (24) fra Farsund satser stort på låtskrivin­g. Adélens nye poplåt har hun bidratt sterkt til.
FOTO: KAT GADE Emily-madelen Harbakk (24) fra Farsund satser stort på låtskrivin­g. Adélens nye poplåt har hun bidratt sterkt til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway