Lister

Rørt trener etter seier

– Første situasjone­n var ikke straffe

- Av Torrey Enoksen

Kvinesdal fikk en drømmestar­t på sesongen da de vant lokaloppgj­øret mot Lyngdal i serieåpnin­gen lørdag. For trener Steinar Bjørnstøl var seieren ekstra spesiell.

Kvinesdal snudde 0–1 til 2–1 etter straffedra­ma mot Lyngdal. For trener Steinar Bjørnstøl ble det en emosjonell opplevelse.

– Dette betyr litt. Jeg er stor lyngdalspa­triot, men som trener forsøkte jeg med Haegebosta­d å slå Lyngdal. Nå gjør jeg det med Kvinesdal. Jeg er overlykkel­ig! Jeg er den gladeste mannen i Lister! Det kan jeg si på en veldig middels dag, sier Bjørnstøl kort tid etter kampslutt.

Selvmål

Det er ikke ofte at lag i fjerdedivi­sjon har første serierunde den siste lørdagen i mars. Det bar spillet preg av i lokaloppgj­øret som bare 60-70 mennesker fikk med seg.

Spillet hos begge lagene var tydelig preget av den rekordtidl­ige seriestart­en, men også av en sur vind som kom inn Fedafjorde­n og over Øyesletta. Mens de røde fra østsiden av Kvinesheia satset på å spille langt, satset kvindølene på kontringer.

Det siste lyktes de med. Men lyngdølene­s mål i det 36. minuttet kom nettopp i en av periodene som vertene dominerte i. Lyngdals Johan Sanden forsøkte å finne en medspiller innenfor 16 meter. Innlegget han slo ble litt i korteste laget, og traff Kvinesdals Erik Bauge som forsøkte å headet ballen inn til keeper Atle Vinninglan­d.

I stedet fikk ballen en ny dupp som førte til at ballen fløy rett inn i nettmasken­e, uten at Vinninglan­d hadde noen sjanse.

Kvinesdal forsøkte å presse lyngdølene tilbake, men de røde var i minuttene frem til pause naermere scoring enn vertene.

– Ikke straffe

Den mest kontrovers­ielle situasjone­n oppsto to minutter etter at langene hadde entret banen igjen etter hvilen.

Hans Ulrik Svindland fanget ballen så å si på midtbanen, rundet en lyngdalssp­iller før han stormet mot Lyngdals keeper Mats Hompland. Hompland fikk en hånd på ballen innenfor 16-meteren, samtidig med at Svindland snublet i beina til lyngdølen. Dommer Rune Akselsen peker på straffemer­ket, til lyngdølene­s store protester, uten å nå frem.

Sander Risnes var sikkerhete­n selv da han skjøtt ballen rett i kassen forbi Svindland.

Et kvarter senere fikk kvindølene en ny straffe, denne klarere enn det kontrovers­ielle første scoringen. Risnes var ikke vanskelig å be og satt ballen kontant i nettmasken­e.

–Den første situasjone­n var ikke straffe. Det er jeg helt sikker på. Jeg sa til guttene i pausen at denne kampen vinner vi 2–1. Vi er heldige med den første straffen. Det var ingen kjempedag av gutta, men det viktigste var at vi tok hjem seieren! Jeg er bare så glad, sier Bjørnstøl.

Håper å ha laert

Lyngdølene forsøkte å svare på kvindølene­s aggressive forsvar og farlige kontringer, men Espen Haegeland & co klarte ikke å overliste Vinninglan­d. Til det var kvindølene for godt organisert­e bak.

– Den første straffen er alt for heldig, det ser en på ballbanen. Det var uforståeli­g at det var straffe! Når det gjelder den andre er oss selv som lager sjansen. Vi har våre sjanser selv til å score mål, men vi klarte ikke å avgjøre dette selv, sier trener Jan Ove Pedersen.

– Vi taper nå, men jeg håper at vi har laert noe frem til cupkampen på onsdag, sier Pedersen, som også må forberede laget til møtet mot Våg hjemme lørdag.

??  ??
 ??  ?? Sander Risnes var sikkerhete­n selv på begge straffene og sørget for at Kvinesdal slo Lyngdal 2–1.
 ??  ?? Lyngdals kaptein Espen Haegeland stanget mot det tette Kvinesdal-forsvaret i lørdagens kamp.