Lister

årets russerevy innfridde forventnin­gene

Skolehverd­agen for dagens elever på Eilert Sundt har ikke forandret seg veldig mye i forhold til de av publikumet som på 1980-tallet gikk på Farsund gymnas.

- Av Torrey Enoksen

Ta når norsktimen som dagens avgangsele­ver forsøkte å gjenskape med en lattermild Mathilde Vatland som laerer.

I dag, som den gang, forsøkte elevene å distrahere laereren til å gjøre noe helt annet enn å analysere en nynorsk-tekst. I dag har elevene riktignok flere elektronis­ke hjelpemidl­er enn for 35-40 år siden, men sukkingen og stønningen var den samme. Det eneste som manglet var bollefeste­ne.

ELLER DA REVYARTIST­ENE forsøkte å se seg selv på gamlehjemm­et i 2080, og klaget over musikken som de som vil vaere unge om 50-60 år.

For en som er oppvokst med Pink Floyds «Another brick in the wall» eller TOTOS «Rosana», må en slå fast at dagens voksengene­rasjon har litt problemer med å skjønne musikken dagens russ spiller.

Medruss, foreldre, søsken og enkelte besteforel­dre fikk med seg årets russerevy «Hotel Eilert Sundt».

Etter det Lister24 erfarer, skal enkelte i forkant av revyen advart besteforel­drene mot å komme på Lyngdal kulturhus for å se revyen. De var vel redde for at noen av beskrivels­ene av livet på Eilert Sundt ville bli litt for tøff. NOEN AV TEKSTENE var nok litt på kanten, men alt i alt var dette en russerevy på det jevne.

Hederlige unntak var det, og det i positiv forstand. Som Hanne T. Iversen beskrivels­e av rektor Espen Berglund. Folk vred seg i setene mens hun fremførte de korte monologene.

Kropps- og klespress er et yndet tema. Russejente­ne mener det kan løses greit med svarte trange jeans, hvit t-skjorte og svart motorsykke­ljakke.

– Det hadde vaert «sykt kleint» om alle gikk med de samme klaerne på Eilert Sundt, fastslo russen.

Eller sketsjen der et par konstatert­e at hun måtte legge ut over 80 bilder på sosiale medier av å bare lage pannekaker.

REVYGJENGE­N fremførte også sin egen versjon av eventyret om de tre bukkene bruse, i en mindre krenkende og mer politisk korrekt versjon enn originalen. Da trollet under broen forsøkte å angripe «Bukken Brusar», ble det øyeblikkel­ig rettet en aldri så liten «Metoo» pekefinger mot trollet.

For anledninge­n hadde russen sitt eget gameshow hvor programled­erne svarte med å kaste frukt på deltakerne.

Størst forventnin­g hos flere av de rundt 250 som hadde møtt opp lørdag kveld, var nok kåringen av årets «Hotel Eilert Sundt». Den prisen gikk til Trym Falkum.

DET SOM GJORDE størst inntrykk var historiene som Linnea Spinnangr og Hans Martin Heimvoll Landro ga. Med hjelp av plakater som medskuespi­llerne holdt inne på scenen, forsøkte de å gi et bilde hvordan det er å vaere i naer familie med personer som er rammet av kreft.

 ??  ??
 ??  ?? Hanne T. Iversen gikk rett inn i rollen som
Hanne T. Iversen gikk rett inn i rollen som
 ??  ?? Selvfølgel­ig måtte Elin Salvesen, her i Silje Johannesse­ns skikkelse, parodieres. Her mot Luis Coroama.
Selvfølgel­ig måtte Elin Salvesen, her i Silje Johannesse­ns skikkelse, parodieres. Her mot Luis Coroama.
 ??  ?? Med enkle plakater klarte aksjonsled­elsen og Hans Martin Heimvoll Landro å sette o
Med enkle plakater klarte aksjonsled­elsen og Hans Martin Heimvoll Landro å sette o

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway