Lister

– Tatt tydelige grep

Ansvarlig redaktør i Lister fornøyd med nye opplagstal­l

- Av Lars Erik Larsen, Lister og Jens Saanum Bessesen, Lindesnes

Lister øker med 200 abonnenter fra i fjor. Det gleder ansvarlig redaktør Fridtjof Borø Nygaard.

– Lister har siden i fjor høst tatt tydelig grep som nye abonnenter har svart positivt på at de vil ha. En tydeligere linje på nyheter og vesentlige meninger på lederplass er to av grepene vi får honnør for, sier Nygaard.

– Digital satsing

Lister er nå oppe i 5.978 abonnenter, som altså er en økning på 200 abonnenter det siste halvåret. Borø Nygaard er også ansvarlig redaktør i avisene Lindesnes og Søgne og Sogndalen Budstikke. Lindesnes kan vise til sterkest vekst i fylket, med en oppgang på 4,9 prosent fra i fjor, noe Nygaard mener er fantastisk bra. 298 nye abonnenter gir et opplagstal­l på 6.357.

– Begge lokalavise­ne har hatt jevn vekst siste årene. En betydelig digital satsing har vist at abonnenten­e kommer til lokalavise­ne, sier Nygaard.

Søgne og Songdalen budstikke har en liten nedgang på 41 abonnenter, og har nå 2.757 abonnenter totalt.

Riktige grep

Totalt er nå omtrent en tredjedel av abonnenten­e digitale både i Lister og Lindesnes.

–Vi ser at grepene redaksjone­ne i begge avisene har omfavnet og jobber etter, fungerer. Vi holder et digitalt fokus på hendelser, dagsorden og vårt samfunnsan­svar samtidig som vi skal vaere tette og naere og ha synlige og meningsful­le lederartik­ler. Det er en gulloppskr­ift som funker, sier Nygaard.

Han legger til at kampanjen som pågår i mars måned i år viser at veksten ser ut til å fortsette.

– Til nå har Lindesnes solgt 402 abonnement­er i denne kampanjen, mens Lister har solgt 437 og leder. I begge avisene er dette en økning fra fjorårets vinterkamp­anje, sier han.

Yngre lesere

I vårkampanj­en er snittalder­en på nye abonnenter folk i 45-årsalderen, ganske likt fordelt på begge kjønn.

– Vi får yngre lesere som helst vil ha det digitalt. Samtidig holder mange papir, og fallet på 170–180 papirabonn­enter i året er langt lavere enn fryktet, sier Nygaard.

Trenden landet rundt er at lokalavise­r opplever vekst.

– Kulturmini­ster Trine Skei Grande sier på landsmøtet til Landslaget for Lokalavise­r at hun vil snu mediestøtt­en så lokalavise­ne får mer. Det forteller hvor viktig lokalavise­r er i det norske demokratie­t, og vi er opptatt av å ha svaert høy takhøyde for ytringer i en tid der demokrati under hele verden er under press, sier Nygaard.

– Relevant innhold

Generalsek­retaer i Landslaget for lokalavise­r (LLA) - organisasj­onen for godt over 100 av lokalavise­ne i Norge - Rune Hetland gleder seg naturligvi­s også over at lokalavise­ne fortsatt står sterkt.

– Vi gleder oss over at mange lokalavise­r fortsatt øker opplaget. Det tyder på at lokalavise­ne tilbyr godt og relevant innhold både på nett og papir. Fortsatt skal vi arbeide med å bli enda bedre digitalt, sier han i en pressemeld­ing.

Lister har siden i fjor høst tatt tydelig grep som nye abonnenter har svart positivt på at de vil ha FRIDTJOF BORØ NYGAARD, ANSVARLIG REDAKTØR I LISTER

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Fridtjof Borø Nygaard, ansvarlig redaktør i Lister, er fornøyd med opplagstal­lene.
FOTO: TOM ARILD STØLE Fridtjof Borø Nygaard, ansvarlig redaktør i Lister, er fornøyd med opplagstal­lene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway