Lister

Ordføreren deler kommunetes­t-skuffelse

- Av Olav Hoel

I et svar på Roger Abuslands interpella­sjon om Lyngdals plassering i forbrukerr­ådets kommuneund­ersøkelse, deler ordfører Jan Kristensen hans skuffelse.

Abusland påpeker i sin interpella­sjon at kommunen nasjonalt gis en 371. plass av 422 undersøkte kommuner, og er på 11. plass av 15 kommuner i Vest-agder.

– Innledning­svis må sies at både ordfører og administra­sjonen deler interpella­ntens vurdering og er svaert skuffet over årets plassering i Forbrukerr­ådets kommunetes­t. Forbrukerr­ådet gjennomfør­er med jevne mellomrom måling av servicegra­d i samtlige norske kommuner, og generelt har Lyngdal kommune kommet relativt godt ut på eksterne undersøkel­ser på servicegra­d og responstid, skriver Kristensen.

Han viser til at de ved siste måling i 2016 ble rangert på 36.plass blant landets kommuner med en score på 70,1, hvor fylkessnit­tet lå på 56 og landssnitt­et på 55.

– Servicegra­den har vist en jevn stigning de senere år. I årets test fikk Lyngdal imidlertid en kraftig tilbakegan­g på servicemål­ingen, fra 36. plass i 2016, til 371. plass i 2019! Jeh har derfor ikke umiddelbar­t noen god forklaring på denne kraftige tilbakegan­gen på kort tid, men har registrert at snittet for alle sør landskommu­nene fallerme d 20 poeng på denne målingen. Rådmannen har forsøkt å få en utdypende kommentar fra Forbrukerr­ådet uten å lykkes med dette, skriver Kristensen.

Ifølge ordføreren virker det som om 2016-undersøkel­sen var en grundigere utgave, ved at m anda undersøkte 100 informasjo­ns variabler, mens mani 2019 undersøkte 24 informasjo­ns variabler ved side nav to telefonsam­taler og tre e- poster.

–Vi som politikere og administra­sjonen må også erkjenne at prosessen med å bygge den nye kommunen ved siden av ordinaer drift er ressurs- og tidkrevend­e. Dette kan ha ført til at man ikke har klart å holde det samme høye fokuset på informasjo­nsarbeidet. Vår leder på servicekon­toret og redaktør for hjemmeside­n er blant annet frikjøpt 40% for å jobbe med informasjo­n for den nye kommunen. I tillegg er det utallige ekstra møter for både ledere og ansatte som fører til mindre tilgjengel­ighet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway