Lister

Gjentar tursuksess­en

«Kyststien for alle» arrangeres også i år

- Av Svein Morten Havaas

Tursuksess­en Kyststien for alle gjentas også i år.

Det er Frivilligs­entralen i Farsund og Lister friluftsrå­d som står i bresjen for disse turene i samarbeid med Farsund kommune.

Ni etapper

Turen «Kyststien for alle» er delt opp i ni etapper og går i motsatt retning fra i fjor, med start i Jølle og mål i Loshavn. Ellers blir det meste likt, med lokale kjentmenn eller guider som kan fortelle om saeregenhe­ter på hver etappe og busstransp­ort fra endepunkt til startpunkt. Dermed kan man gå turen en vei og enkelt komme tilbake til bilen man mest sannsynlig ankom i.

Lavterskel

En endring i år er at etappen gjennom Marka må hoppes over. Der er det per nå ikke tilstrekke­lige avtaler for stien.

– I år blir det på torsdager, påpeker frivilligh­etsgeneral Øystein Mikalsen.

– Med samme oppmøte som i fjor vil vi i snitt fylle to maksitaxie­r med glade turfolk per tur, legger Mikalsen til.

– Dette er et såkalt lavterskel folkehelse­tiltak med offentlig støtte, fremholder friluftsrå­dets Christian Landmark.

– Arrangemen­tet er åpent, her er det bare å møte opp for alle som har tid og anledning, fortsetter han.

Farsund kommunes naturforva­lter, Stig Alfred Eikeland håper mange vil la seg friste av å bli med på tur. Organiseri­ngen innbyr til det.

– Turene er organisert slik at folk parkerer ved slutten av dagens tur og transporte­res felles til startpunkt­et. På denne måten kan man gå strekingen i en retning uten å tenke på tilbakevei­en, reklamerer naturforva­lteren.

– Enkelt

Arrangøren­e håper og tror at turene skal inspirere til mer bruk av det unike landskapet på Lista til nettopp turgåing.

– Erfaringen­e fra i fjor viser at turene setter fokus på hvor enkelt det er å gå korte turer i Lista-landskapet. Guidene gir et større innblikk i historie, landbruksd­rift og naturverdi­er, så dette har vi stor tro på at mange vil vaere med på, avslutter Stig Alfred Eikeland.

Første tur holdes allerede førstkomme­nde torsdag, 4. april. Den går fra Jølle til Verevågen - med oppmøte i Verevågen. Guide og kjentmann er Reinart Kjølleberg. Temaet for turen er kulturland­skap og fiskeri. Turen er rundt tre kilometer lang.

Turene er organisert slik at folk parkerer ved slutten av dagens tur og transporte­res felles til startpunkt­et. STIG ALFRED EIKELAND

 ?? FOTO: LISTER FRILUFTSRÅ­D ?? «Kyststien for alle» ble en suksess i fjor. Derfor gjentas arrangemen­tet i år. Bildet er fra en tur som gikk over Huseby.
FOTO: LISTER FRILUFTSRÅ­D «Kyststien for alle» ble en suksess i fjor. Derfor gjentas arrangemen­tet i år. Bildet er fra en tur som gikk over Huseby.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway