Lister

Mann (24) dømt for drapsforsø­k

- Av Lars Erik Larsen

– Retten har funnet det bevist at det var han som sto bak handlingen og har dømt ham til tvungent psykisk helsevern ettersom de legger til grunn at han utilregnel­ig da han begikk handlingen­e, sier 24-åringens forsvarer Bjørge Usterud Tveito.

Det var F a ed re landsvenne­n som først omtalte dommen mot den 24 år gamle mannen fra Syria som knivstakk to landsmenn i Snerthamme­rveien, uten Flekkefjor­d sentrum, i mai i fjor. Advokat Tveito mottok dommen fredag ettermidda­g.

– Jeg har helt kort informert min klient om dommen og vi skal møtes igjen for en lengre prat i neste uke, sier forsvarere­n til Lister.

– Hvordan tok han dommen?

–Han tok det med fatning, svarer han.

Forsvarere­n og hans klient vil ta stilling om hvorvidt de ønsker å anke dommen fra Lister tingrett i neste uke.

– Det er ikke tatt noen beslutning på dette nå. Når jeg besøker ham i neste uke, vil vi gå i gjennom dommen i sin helhet og så får vi vurdere det da, sier Tveito.

Ifølge F a ed re landsvenne­n, som har fått innsyn i dommen, viser et lydopptak fra kjøreturen til Snerthamme­r at det ikke var noen konflikt mellom de tre syrerne i forkant av angrepet. I tillegg til tvungent psykisk helsevern er 24-åringen også dømt til å betale 25.000 kroner i erstatning til hver av de to mennene, skriver regionavis­en.

En 24 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha knivstukke­t to menn i Flekkefjor­d i mai.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? En 24 år gammel mann er dømt for drapsforsø­k på to personer i Flekkefjor­d i mai i fjor.
FOTO: TORREY ENOKSEN En 24 år gammel mann er dømt for drapsforsø­k på to personer i Flekkefjor­d i mai i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway