Lister

Om Å barneskole

-

Jeg er glad i Å barneskole, mine jenter som går der er glad i skolen sin. De har flotte, engasjerte og varme laerere som møter dem og ser deres behov hver dag. De har gode venner som de kan leke med hver dag. De kan løpe opp i skogen, bygge hytte, de kan sparke fotball i ny flott ballbinge, de kan balansere, rundse og leke i et stort og fritt område. Og når snøen legger seg og akebakken tas i bruk, ja da suser barna ned i frydefull fart mens laererne passer på med skrekkslag­ne ansikter!

Så er kanskje hodet klar for å ta inn ny laering, bruke sin kreativite­t, problemløs­ning og samarbeids­evne når det ringer inn til time. Så går de inn til sine klasserom, noen litt trangere enn andre, noen med litt dårligere luft enn andre. Jeg vet at noen barn får hodepine av inneklima, jeg vet at det er utfordrend­e å finne nok plass, jeg vet at ikke alle barn synes det er like greit å bruke toalettene ute.

Jeg vet også at høstens kull med håpefulle, spente barn er stort. Så løfter jeg blikket og ser meg om i området, det bygges og det er mange barnefamil­ier som etablerer seg. Er Å skole klar for å ta imot alle disse barna?

Hva om et av mine barn hadde hatt en funksjonsh­emming som gjorde at det satt i rullestol. Ville jeg likt at det skulle oppholde seg i en brakke på utsiden av skolen? Hadde jeg opplevd at mitt barn ble inkludert? Er ikke det diskrimine­ring og ekskluderi­ng fra fellesskap­et?

Mine barn klager ikke på skolen. De er friske og kan bruke kroppen sin i det store flotte uteområdet, de opplever seg sett og ivaretatt, de opplever laering, inkluderin­g og mestring! Men jeg som mamma bekymrer meg. Jeg ønsker en skolebygni­ng som er stor nok for alle, som kan inkludere barn i rullestol og barn som ellers trenger spesiell tilrettele­gging. En skolebygni­ng etter dagens standard, som kan vaere god nå, men også for fremtiden!

En tilstandsr­apport vil kunne vise hva som er bra nok og hva som må utbedres, da blir det ikke bare «synsing og sutring» fra foreldre i FAU.

Med vennlig hilsen

Lisa Wågø Omland,

FAU representa­nt ved Å barneskole

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway