Lister

Takk for at du gir håp

-

Det er fremdeles flere kreftforme­r som svaert få overlever. Ditt bidrag til Krafttak mot kreft er med på å endre denne alvorlige situasjone­n. Under årets innsamling­saksjon Krafttak mot kreft har over 20.000 bøssebaere­re banket på dører fra nord til sør, og det norske folk har åpnet både dør og lommebok. Nordmenn har også vist sin enorme giverglede på Vipps, på SMS og gjennom innsamling­er på Facebook. Alle har ønsket å gjøre en forskjell for de som rammes av en kreftform med lav overlevels­e.

Vi ønsker å rette en stor takk til deg som har gått med bøsse, organisert innsamling­er, solgt vafler, arrangert løp, konsert, russerevy eller andre aktivitete­r. Din innsats er uvurderlig. Tusen takk for at du har gitt av deg og din tid til årets aksjon!

Engasjemen­tet i Agder-fylkene har vaert enormt. Naermere 2000 bøssebaere­re fra samtlige videregåen­de skoler, bygde kvinnelag, fri villigsent­raler og andre foreninger har til sammen samlet inn over tre millioner kroner!

Vi ønsker å rette en varm takk til russen ved Eilert Sundt videregåen­de skole og KVS Lyngdal som har organisert innsamling­er og gått med bøsse, og til La e ring s verkstedet Rom barnehage som har hatt mange aktivitete­r til inntekt for Krafttak mot kreft.

Ikke minst, tusen takk til deg som ga et bidrag til årets aksjon. Ditt bidrag er med på å gi flere kreftpasie­nter den aller beste følelsen i livet. At de får leve videre.

På landsbasis har det så langt blitt samlet inn naermere 40 millioner kroner. Rett og slett helt fantastisk. Vi lover å forvalte pengene godt.

I dag overlever syv av ti nordmenn kreft, men bak statistikk­en skjuler det seg store forskjelle­r. Det er fremdeles flere kreftforme­r som svaert få overlever. Lungekreft og bukspyttkj­ertel kr efterblant disse. To av ti overlever lungekreft og faerre enn én av ti overlever buk spyttkjert­elkreft.

Mer kunnskap bidrar til å oppdage og stille riktig diagnose tidligere, og utvikle mer presis og effektiv behandling. Historien har vist oss gang på gang at det er mulig, men fremskritt­ene kommer ikke av seg selv. Nye gjennombru­dd krever midler og knallhardt arbeid over tid. Takk for at dere har bidratt til kommende fremskritt.

PS! Du kan fortsatt gi din støtte via nettsiden og på Vipps. Sammen skaper vi håp.

Anne Lise Ryel,

generalsek­retaer i Kreftforen­ingen

Geir O. Wehus,

distriktss­jef i Kreftforen­ingen Agder

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway