Lister

Aktive på Feda

- Av Stine Grønolen

Livsglede for eldre på Feda har femårsjubi­leum i år. Dette ble markert med kake og underholdn­ing, og en etterlengt­et el-sykkel har endelig fått en plass i tilbudet til de eldre.

– Etter at jeg for fem år siden innså at det var for lite aktivitet blant de eldre, tenkte jeg at jeg måtte gjøre noe, forteller lokallagle­der og initiativt­aker Constanse Skranefjel­l.

Hun tok grep, og kontaktet Livsglede for Eldre, for å finne ut hvordan hun kunne gjøre livet bedre for denne generasjon­en.

LIVSGLEDE FOR ELDRE går ut på at frivillige jobber og engasjerer seg for at de eldre skal ha en god og meningsful­l hverdag. De arrangerer derfor livsgledea­ktiviteter for å kunne stimulere sosiale, åndelige og kulturelle behov til de eldre.

– Tilbudene våres gjelder som regel for 60 år og eldre, men det er ingen øvre grense for hvor gammel du kan vaere for å benytte seg av tilbudene våre, forteller Skranefjel­l.

I april starter foreningen et nytt tilbud de kaller livsgledet­ur, der de skal arrangere lette turer i frisk luft for de som vil vaere med.

– Vi vil at flest mulig skal vaere med, og er behjelpeli­ge med kjøring og tilrettele­gging av turene våre.

Det viktigste er at alle får vaere med, og at de får delta sosialt.

SONJA ELISABETH STRØMLAND er blant de som benytter seg av tilbudet på Feda, og er med på livsgledet­rim hver tirsdag.

– Det er veldig kjekt å kunne vaere med å få beveget seg litt, forteller hun.

Som tidligere ansatt i barnehage, synes hun det er flott at Feda barnehage er med som en livsgledeb­arnehage.

– Det gir så mye glede å kunne vaere der for hverandre på tvers av generasjon­er, sier Strømland.

ORDFØRER Per Sverre Kvinlaug var også til stede under feiringen, og hadde bare lovord å si om foreningen.

– Vi er veldig takknemlig­e og stolte av det Livsglede for Eldre gjør, og vi setter umåtelig stor pris på at de velger å bruke tid og energi på å gi noe til de eldre i bygda, forteller Kvinlaug om de frivillige i foreningen.

Han overrakte blomster, og et gavekort på 1500 kroner til foreningen. Han var også med på avdukingen av den nyinnkjøpt­e el-sykkelen som er kjøpt inn av foreningen til de eldre.

– Denne sykkelen har vi hatt et ønske om å få tak i siden vi startet for fem år siden, sier Skranefjel­l.

Sykkelen er kjøpt inn med penger fra blant annet basarpenge­r og tilskudd fra Flekkefjor­d Sparebank, og de er veldig glade for å endelig ha fått nok midler til å kjøpe denne.

– Vi gleder oss veldig til å se at den er i bruk, jubler hun.

 ??  ?? Per Sverre Kvinlaug på den nyinnkjøpt­e el-sykkelen. I vognen foran sitter Alis Skranefjel­l og Vicky Hansen.
Per Sverre Kvinlaug på den nyinnkjøpt­e el-sykkelen. I vognen foran sitter Alis Skranefjel­l og Vicky Hansen.
 ??  ?? Foreningen har hatt et mål om å få inn en el-sykkel siden de startet opp for fem år siden. Nå har de endelig fått nok midler til å kjøpe den.
Foreningen har hatt et mål om å få inn en el-sykkel siden de startet opp for fem år siden. Nå har de endelig fått nok midler til å kjøpe den.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway