Lister

Kleven reddet straffespa­rk

- Av Lars Erik Larsen

Kai Anton Kleven hadde nok å gjøre i serieåpnin­gen mot Randesund. 19-åringen reddet blant annet et straffespa­rk i 2–1 seieren.

–Han er en av få som beholder roen mot slutten. I tillegg er han en matchvinne­rtype og viser det i dag.

Det sier Ffk-trener Øyvind Maude Nedland etter lørdagens seier mot Randesund. FFK tok oppskrifts­messig ledelsen allerede etter ni minutter ved Sander Virak. Seieren så ut til å vaere sikret da Fredrik Abrahamsen la på til 2–0 med under en halvtime igjen å spille. Men da bortelaget reduserte litt over ti minutter senere, ble det plutselig kamp igjen. Åtte minutter etter utligninge­n fikk bortelaget straffespa­rk, som Kleven altså reddet.

– Det var utrolig deilig å redde den. Det var lykkerus ganger 1.000, sier Kleven til Lister.

Keeperen mener eget lag mye å gå på etter serieåpnin­gen mot Randesund.

–Vi vinner på en dårlig dag, det får vi ta med oss.

Bortelaget hadde flere store sjanser mot slutten og kunne fint fått med seg noe hjem fra Flekkefjor­d.

–Denne kampen burde vi avgjort til pause. Når vi ikke klarer det og motstander­en plutselig er bare ett mål bak, da kan det bli sånne avslutning­er som vi har dag, spesielt når vi skrur helt av i perioder, sier trener Maude Nedland.

– Kampen sett under ett er det fortjent at vi vinner, men hvis du ser på de sjansene som de skaper mot slutten, så er vi heldige som vi vinner. Vi må skjerpe oss i de neste kampene, legger han til.

?? FOTO: PRIVAT ?? Kai Anton Kleven ble kåret til banens beste av juryen på stadion.