Lister

Ambassadør­en kommer på besøk

- Av Tom Arild Støle

Norges nye Israelamba­ssadør, Alon Roth gjester Lyngdal førstkomme­nde fredag.

– Dette er ikke dagligdags kost, og vi synes selvsagt det er kjempespen­nende å få en slik person til Lyngdal til å fortelle om Israel og Norges forhold til landet. De fleste nordmenn tenker med en gang på konflikt når de hører om Israel, men vi håper at vi med denne kvelden kan vaere med og vise at Israel er så mye mer enn konflikter, sier sekretaer Eldbjørg Grøvan i Med Israel For Fred (MIFF) Lister.

MIFF står bak fredagens arrangemen­t i samarbeid med Shofar-gruppen i Lyngdal. Besøket finner sted i Lyngdal Frikirke.

– Han er ganske ny i jobben, og har vaert opptatt av å besøke forskjelli­ge steder i Norge. Vi var tidlig ute med å spørre ham, og han vet nok at vi er en ganske stor og aktiv gruppe her i distriktet. For ham er dette en fin måte å bli kjent med Norge på, mener Grøvan.

Alon Roth har vaert Israels ambassadør i Norge siden oktober i fjor. Det er 35 år siden han første gang besøkte Norge. Som mange andre unge israelere dro han ut i verden på eventyr for å koble ut etter tre års tjeneste i forsvaret. Roth valgte å dra til Nordkalott­en, til Finland og videre til Honningsvå­g.

I en pressemeld­ing fra MIFF Lister fremgår det at det var de gode minnene fra tiden hans i Norge som gjorde at han søkte seg til diplomatis­k tjeneste i landet.

– Jeg håper at mange nordmenn vil komme og se Israel med egne øyne. Dere vil se at Israel ikke handler bare om ett tema, slik man kan få inntrykk av her. Vi ønsker å vise hvilket levende demokrati og pulserende samfunn Israel er, sier han i pressemeld­ingen.

Ifølge MIFF vil han i Norge vaere opptatt av å utvikle samarbeid mellom de to landene ved å bringe sammen israelsk og norsk innovasjon, vitenskap og teknologiu­tvikling.

Også Lyngdal-ordfører Jan Kristensen vil vaere til stede under arrangemen­tet i Lyngdal Frikirke fredag. Arrangøren­e forteller at Violetta Åvitsland skal bidra med sang, og at det i tillegg vil bli servert kaffe og gode kaker.

 ?? FOTO: MIFF ?? Alon Roth, Israels ambassadør i Norge, kommer på besøk til Lyngdal fredag 5. april.
FOTO: MIFF Alon Roth, Israels ambassadør i Norge, kommer på besøk til Lyngdal fredag 5. april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway