Lister

Klok og forstandig

-

Hvem ville ikke gjerne få høre at en både er klok og forstandig. Det måtte vaere en fin attest å få. Vi vil gjerne framstå slik. Ofte vurderes og verdsettes mennesker etter deres intellekt og utdannelse.

Men når apostelen taler om å vaere klok og forstandig, handler det ikke om mengden av kunnskap og utdannelse, men det er satt i sammenheng hvordan vi bruker våre dager.

Pass nøye på hvordan dere lever, ikke som ukloke mennesker, men som kloke, så dere bruker den dyrebare tiden godt, for dagene er onde. Vaer ikke uforstandi­ge, men forstå hva som er Herrens vilje. Drikk dere ikke fulle på vin, det fører til utskeielse­r, bli heller fylt av Ånden. Efeserne 5,15-18

Hvordan skal vi bruke dagene vi har fått til disposisjo­n? Det gjelder å planlegge. Noe tid må vi bruke på oss selv til mat, drikke, søvn og hvile.

Men Gud ønsker også at vi skal bruke dagene til å lytte til ham og vaere i hans naerhet. Slik at han kan fylle oss med hans kjaerlighe­t og godhet, bli fylt av Ånden. Dette er etter hans gode vilje.

Jesus vil også at vi skal leve for andre. Du skal elske din neste som deg selv, har han sagt.

Jeg tror at Herren Jesus hver dag har lagt noen gjerninger foran oss, som vi skal ivare ta. Det behøver ikke vaere de store ting, det kan vaere et oppmuntren­de ord, en telefon, en liten håndsrekni­ng til noen som trenger det. La oss vaer bevisst hvordan vi bruker tiden vår og la oss be med salmisten: Laer oss å telle våre dager så vi kan få visdom i hjertet. Så vi kan slippe i stå der, en dag i erkjennels­e av at det var noe vi ikke rakk å si eller noe vi ikke fikk gjort overfor våre naere og kjaere. Be om Guds hjelp til å bruke tiden rett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway