Lister

Full kontroll på fart

-

Som en del av en stor, europeisk politiaksj­on er det blitt en travel uke for Utryknings­politiet. Statistikk­en er helt klar. Nesten halvparten av alvorlige trafikkuly­kker forårsakes av for høy hastighet etter forholdene eller for høy hastighet etter fartsgrens­ene. Da snakker man om trafikkdre­pte eller hardt skadde i trafikken. Det opplyste Up-sjef Runar Karlsen på Utryknings­politiets egen Facebook-side nylig.

DET VIKTIGSTE er å holde mange kontroller slik at bilistene ikke vet om de blir tatt eller ikke. Det er med på å sette ned farten, sier Up-sjefen i videoen på Facebook. UP har de store europaveie­ne og riksveiene som hovedområd­e, men får mange henvendels­er fra folk som bor langs veier med lavere hastighet. UP drar også ut og holder kontroller her.

E39 ved Romskogen i

Lyngdal er verstingst­edet både i Lister og på Agder. I

60-sonen der står fartssynde­rne bokstaveli­g talt i kø. Siden januar i fjor er naermere 750 trafikante­r blitt tatt for å kjøre for fort i dette området. 17 personer mistet førerkorte­t i samme periode. Det er anslagsvis hanket inn over tre millioner kroner til statskasse­n i området like ved avkjørsele­n til Handelspar­ken. Og UPS mange kontroller ser ikke ut til å hjelpe. Stadig tas nye fartssynde­re samme sted.

TRAFIKKAKS­JONEN er velkommen. Utryknings­politiet bør berømmes for jobben de gjør for å endre livsfarlig trafikkatf­erd. Kontrollen­e holdes i faresoner på veier der farten dreper. Det er ikke på motorveier med midtdelere og rette veibaner, men norske riksveier, fylkesveie­r og veistubber som ikke er bygget for fart. Trafikante­ne må regne med å miste førerkorte­t eller betale dyrt og få prikker i førerkorte­t for overtredel­sene. Fullt fortjent og nødvendig.

Utryknings­politiet bør berømmes for jobben de gjør for å endre livsfarlig trafikkatf­erd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway