Lister

Lyngdal ute av cupen

Tapte 3-1 mot Storm i Skien

- Av Karl Birger Saelør

Lyngdals cupeventyr er over etter at laget tapte 3-1 for 3. divisjonsl­aget Storm i Skien onsdag kveld.

Det sto uavgjort 1-1 ved pause. Hjemmelage­t tok ledelsen etter 31 minutter, før Endre Igland utliknet syv minutter før pause etter forarbeid av Peder Sanden.

I 2. omgang scoret Storm etter 52 og 77 minutter, og gikk videre til 1. ordinaere runde med 3-1 seier.

Sjansefatt­ig

– Det var en jevn og sjansefatt­ig kamp, som egentlig kunne gått begge veier. Vi gjorde noen feil bakover som ble avgjørende. Selv kom vi sjelden i scoringspo­sisjon. Vi ble stoppet effektivt ved 16-meteren, oppsummere­r Lyngdals trener Jan Ove Pedersen.

Han presiserer at det aldri er noe artig å tape fotballkam­per, men ser frem mot årets første seriekamp på hjemmebane mot Våg på lørdag.

– Da håper jeg vi kan stå litt mer kompakt og spille litt bedre fotball. Innsatsen er det aldri noe å si på. Guttene står på og vil vinne, men lykkes ikke helt i dette cup-oppgjøret, sier Lyngdals trener.

Han trekker veteranen Espen Haegeland og det unge midtstoppe­rparet Sveinung Andersen og Øyvind Gullestad Nilsen som beste spillere.

Med til historien hører det også at Lyngdals sideback Johan Sanden fikk rødt kort seks minutter før slutt etter to gule.

50 mil

Lyngdal reiste ikke mindre enn 50 mil for å spille kampen på bortebane i Skien.

–Cup er cup, og det er greit at vi må reise avsted for å spille. Men jeg reagerer på oppsettet når Storm ikke skal begynne serien før neste helg, og vi må spille denne onsdagskam­pen mellom to lørdagskam­per. Dette burde vaert unngått, sier Lyngdals trener.

Turen til Skien tok fire timer; det betyr at Lyngdal-bussen ikke var hjemme i Lyngdal før over klokken 01 natt til torsdag. Det er sent når spillerne skal på jobb og skole dagen etter.

?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Storm ble for sterke for Jan Ove Pedersen og Lyngdal i cupkampen i Skien onsdag kveld.