Lister

Jernmannen

Sakariasse­n til topps i Sør-afrika Lyngdølen Håkon Sakariasse­n gikk søndag til topps under tøffe forhold i Ironman i Sørafrika.

- Av Olav Hoel

Under tøffe forhold gikk Håkon Sakariasse­n fra Lyngdal helt til topps i Ironman i Sør-afrika.

– Denne seieren betyr mye. Jeg har hele tiden visst at jeg kunne prestere, men å få ut alt på en dag er ingen selvfølge. Det smaker derfor utrolig godt når alt klaffer. Dette har vaert et stort mål siden jeg debuterte i Barcelona for halvannet år siden, sier Sakariasse­n på telefon fra Sør-afrika.

Distansen, som bestod av 2.100 meter svømming, 18 mil på sykkel og helmaraton beskriver han som tøff, og han kom i mål etter ni timer og 12 minutter.

– Det var et sliteløp under kjempetøff­e forhold. Svømmingen ble kortet ned 2100 meter på grunn av tøffe forhold i sjøen. På sykkel fungerte det bra de første 120 kilometern­e før det ble tungt med mye vind. På løpingen slet jeg fra start av med å finne riktig tempo. Jeg endte med å få raskeste løpetid og sykkeltid i min klasse, noe som viser av vintertren­ingen har gitt resultater og at det har vaert verdt arbeidet. At den kanskje tøffeste disiplinen kom på sykkel passet meg fint ettersom det er min sterkeste disiplin, sier Sakariasse­n.

– Alt kan skje – Når skjønte du at dette kunne gå veien?

– Det var ikke før det gjenstod et par kilometer. Anna ga meg tidene til de bak meg fra sidelinjen, og da nestemann var fem minutter bak med åtte kilometer igjen, så skjønte jeg at dette burde gå om jeg klarte å holde tempoet helt inn. Samtidig kan alt skje i Ironman, men det var deilig å kunne kontroller­e inn seieren, sier Sakariasse­n.

Da han kom i mål var han rimelig utkjørt, men da Lister24 snakker med han mandag ettermidda­g, så var formen på vei tilbake.

– Jeg hadde egentlig lovet Anna at i dette Ironman-løpet så skulle hun slippe å vente på meg mens jeg var inne i medisinsk telt, men jeg måtte inn der i en time der for å få vaeske og salter. Nå har jeg derimot kommet meg samtidig som beina også føles bedre, sier Sakariasse­n.

Klar for VM

Seieren gjør også at han er klar for VM på Hawaii 12. oktober, noe som blir hans neste store mål.

– Nå blir vi først vaerende her nede frem til torsdag hvor det blir litt ferie slik at jeg får hentet meg inn igjen. Selv om vi har vaert her nede noen dager, så har tiden gått til avslapping og forberedel­ser, så nå skal vi oppleve litt av Sør-afrika. Deretter blir det sakte, men sikkert å starte oppkjøring­en til VM og legge et løp frem til da sammen med treneren og samboeren min slik at jeg kan bite fra meg så godt som mulig der. Jeg har tidligere slitt i varmen, men løpet i Sør-afrika har gitt meg en god bekreftels­e på at jeg kan gjøre det bra også i varmen, sier Sakariasse­n.

Samtidig ønsker han å benytte anledninge­n til å takke alle de som har støttet han på veien.

– Jeg må få takke samboeren for støtten og for at vi får oppleve dette sammen, samt at hun er som hun er. I tillegg må jeg takke mamma, pappa, svigerfore­ldre og sykkelklub­ben i Lyngdal, Sørlandsba­det med fysio og treneren min Mads Johansen i Oslo. De gjør et ubeskrivel­ig arbeid for at jeg skal nå målene mine. Takk også for alle meldingene jeg har fått, noe som har vaert overvelden­de. Jeg hadde ikke trodd at så mange skulle følge med, sier Sakariasse­n

Jeg har tidligere slitt i varmen, men løpet i Sør Afrika har gitt meg en god bekreftels­e på at jeg kan gjøre det bra også i varmen. HÅKON SAKARIASSE­N

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Etter over ni timer med både svømming, sykling og løping, så løp lyngdølen Håkon Sakariasse­n inn til seier i Ironman i Sør Afrika søndag.
FOTO: PRIVAT Etter over ni timer med både svømming, sykling og løping, så løp lyngdølen Håkon Sakariasse­n inn til seier i Ironman i Sør Afrika søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway