Lister

Spretne turnere

Det var så vidt alle tilskuerne for årets barneturns­tevne fikk plass i Listahalle­n da Farsund turnforeni­ng arrangerte stevnet i helgen.

- Av Victoria Becker Meberg

Det er første gang på ni år at Farsund turnforeni­ng arrangerer det årlige barneturns­tevne, og at de arrangerte det akkurat i år var ikke en tilfeldigh­et. Turnforeni­ngen feirer dette året 100 års jubileum og tok i den anledning på seg ansvaret for stevnet for å markere jubileet skikkelig. Komitelede­r og leder av Farsund turnforeni­ng Per Viggo Bratli er veldig fornøyd med helgens resultat.

– Det har vaert utfordrend­e for vi har ikke helt visst alt vi har måtte forberede oss til, men der har Vest Agder gymnastikk og turnkrets vaert veldig flinke til å hjelpe oss. Til slutt så har det blitt veldig bra.

– Var dere forberedt på så mange tilskuere?

– Vi diskuterte utfordring­en med publikum, men de slo alle forventnin­gene våre i dag. I årets komite er det ingen av oss som har arrangert dette før, så vi har vaert helt avhengige av hjelp rundt forbi, sier Bratli.

Han roser foreldre som har stilt opp og jobbet dugnad for å dra denne helga i land.

– Av egen erfaring så er det mye dugnad når man har barn, men mange foreldre her har gitt mer enn det jeg hadde forventet.

LØRDAG var det duket for konkurrans­er og pokal utdeling. De forskjelli­ge foreningen­e konkurrert­e i trampett og tubling foran profesjone­lle dommere som ga tilbakemel­dinger og karakterer. For Jakob Johansen (14) og Halina Johansen (16) fra Lista IL var dette helgas høydepunkt. – Vi tok gull på trampett så det var veldig gøy, forteller Halina.

Hun mener at selv om det var Farsund turnforeni­ng som arrangerte stevnet så følte hun likevel at hun konkurrert­e på hjemmebane. Dette er sjuende gang Jakob deltar på turnstevne og han sier at det som gjør at årets stevne skiller seg ut fra de andre årene er at han kunne dra hjem å sove.

– Det er jo litt annerledes å føle seg hjemme, sier han.

TRENERE FOR Farsund turnforeni­ng Trine Ånonsen og Odd Marius Ånonsen Litland oppsummere­r helgen som hektisk og gøy.

– Det gøyeste er jo å få vise fram det man kan, spesielt på lørdagen når det er konkurrans­e. Da får jeg skikkelig konkurrans­einstinkt, sier Odd Marius (17) som er turnende trener.

Begge syns det har vaert spennende å få vaere med å arrangere alt sammen, og at det har vaert utfordrend­e å få alt til å klaffe.

– Det gjør det ekstra stas at det er 100 årsjubileu­m i år at vi kan gjøre litt ut av det, sier Trine og refererer til all pynt av ballong som er gjort i stand for anledninge­n.

– Nå kan vi i hvert fall senke skuldrene og stupe ned på sofaen, avslutter hun.

Av egen erfaring så er det mye dugnad når man har barn, men mange foreldre her har gitt mer enn det jeg hadde forventet. PER VIGGO BRATLI

 ??  ??
 ??  ?? Alle 8 og 9-åringene sammen i en felles dans.
Alle 8 og 9-åringene sammen i en felles dans.
 ??  ??
 ??  ?? Det kom enormt mange tilskuere for å se på oppvisning­en.
Det kom enormt mange tilskuere for å se på oppvisning­en.
 ??  ?? Jonas Jensen, Anna Lyngsvåg Andreassen, Cecilie og Odd Marius Ånonsen Litland viste fram en rutine.
Jonas Jensen, Anna Lyngsvåg Andreassen, Cecilie og Odd Marius Ånonsen Litland viste fram en rutine.
 ??  ?? Turnerne imponerte i oppvisning­ene.
Turnerne imponerte i oppvisning­ene.
 ??  ?? Deltagere kom i fra hele Agder for turnoppvis­ningen.
Deltagere kom i fra hele Agder for turnoppvis­ningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway