Lister

En seier for fornuften

-

GDet må alltid vaere rom for skjønn og menneskeli­ge hensyn i enkeltsake­r.

ledeståren­e og kyssene satt løst da ekteparet Yasmin og Rolf Erik Kristensen fra Lyngdal mandag fikk nyheten om at Borgarting lagmannsre­tt har besluttet at firebarnsm­oren får bli i Norge og Lyngdal. Den lokale kjernefami­lien kan dermed - forhåpentl­igvis - legge bak seg et fem og et halvt års langt mareritt. Myndighete­ne kan fortsatt anke dommen inn for Høyesteret­t. Hvis de vil fortsette å ri prinsipper. De bør la vaere og la ekteparet få fred og mulighet til å komme tilbake i normal gjenge igjen.

DET ER EN ungdommeli­g tabbe fra 2001 som har ridd Yasmin som en mare.

Da hun kom fra det lille, afrikanske landet Djibouti til Norge, oppga hun feil opprinnels­esland. På den tiden ga nemlig ikke norske myndighete­r oppholdsti­llatelse til flyktninge­r fra Djibouti. Den unge kvinnen, som flyktet fra et tvangsekte­skap i hjemlandet, valgte derfor å krysse av for nabolandet Somalia. Selv om hun senere ble norsk statsborge­r, giftet seg med en nordmann og har fått fire norske barn, har Utlendings­direktorat­et (UD) og norske myndighete­r valgt å forfølge saken.

REGELRYTTE­RNE har med loven og regelbøken­e i hånd både fratatt henne det norske statsborge­rskapet og valgt å utvise henne fra Norge. Ekteparet Kristensen tok saken til retten, men tapte i første rettsinsta­ns. Nå har imidlertid lagmannsre­tten latt fornuften seire. Yasmin får bli i Norge og Lyngdal hos sin mann og sine barn. Hensynet til barna ble tungen på vektskålen. Det skulle bare mangle.

PRINSIPPER og regler er til for å etterleves. Men det må alltid vaere rom for skjønn og menneskeli­ge hensyn i enkeltsake­r. Et samfunn der regler håndteres så firkantet at det ikke finnes rom for å vise sunn fornuft og øve god dømmekraft er ikke ønskelig. Vi slutter oss nå til gratulante­ne og sender verbale blomster til Lyngdal og det lykkelige ekteparet. Dommen krones med at staten må dekke deres saksomkost­ninger på naermere 700.000 kroner. Den regningen bør staten bare ta nå. En ny ankerunde vil vaere uverdig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway