Lister

– Tøff natt og dag

- Av Tom Arild Støle og Lars Erik Larsen

Brannvesen­et Sør fikk mandag slukket skogbranne­n i heia vest for Moi i Kvinesdal.

–Det har vaert en tøff natt og dag. Det brant nok mest i natt, men da var det ikke forsvarlig for oss å rykke ut. Vi har holdt på helt siden i dag tidlig og helt fram til nå, sier innsatsled­er i Brannvesen­et Sør IKS, Torbjørn Høyland til Kvinesdal2­4 mandag i 19.20-tiden.

Brannvesen­et hadde først i sving 12 mannskaper fra Kvinesdal og Kvinlog mandag formiddag. Senere ble ytterliger­e mannskaper fra Lyngdal og Mandal kalt ut, slik at det har vaert 25 personer i sving med å slokke brannen, før også Sivilforsv­aret var på plass med ti personer. Mandag kveld har mannskapen­e kontroll på brannen.

– Status er at brannen er slukket og at vi har kontroll. Det har ikke vaert så mye flammer de siste timene. Vi avslutter nå for kvelden og tre mann vil reise opp hit igjen i morgen tidlig i 06-tiden for å sjekke at er under kontroll fortsatt, sier Høyland.

Brannsjef Jon Inge Aasen i Brannvesen­et Sør IKS sa til Kvinesdal2­4 mandag ettermidda­g at arbeidet med å slukke brannen var krevende, ettersom det var vind i området og terrenget er svaert kupert.

Brannen oppsto søndag kveld. Det er foreløpig uvisst hva som har startet brannen. Brannvesen­et har ikke fått melding om at noen har drevet med bråtebrenn­ing i området.

Det ble tatt i bruk drone for å få oversikt over hvor det brant.

– Det var til stor hjelp i slukningsa­rbeidet, sier Høyland.

Det har brent på flere områder. Blant annet skal flere områder innenfor et areal på om lag tre kvadratkil­ometer ha brent.

Brannen var i området rundt Skarstøl, noen kilometer nordøst for Utsikten, og inne på heia øst for Moi.

Det er det ingen hyttebebyg­gelse i umiddelbar naerhet til brannområd­et.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Brannvesen­et har mandag ettermidda­g fortsatt ikke kontroll på brannen, her noen kilometer nord for Hidreskog på Kvinesheia.
FOTO: TORREY ENOKSEN Brannvesen­et har mandag ettermidda­g fortsatt ikke kontroll på brannen, her noen kilometer nord for Hidreskog på Kvinesheia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway