Lister

Fikk britisk kontrakt

«Borgland Dolphin» er satt i jobb igjen

- Av Torrey Enoksen

2 1/2 år etter at «Borgland Dolphin» ankret opp i Rosfjorden, er riggen blitt tildelt lete- og avgrensnin­gsboring på britisk sektor.

Det er nettsiden petro.no som melder dette etter at eieren Dolphin Drilling skrev i en børsmeldin­g mandag at riggen var tildelt oppdrag på britisk side. Ifølge nettsiden skal det britiske selskapet i3 Energy og Dolphin Drilling i januar inngått avtale om leie av enten «Borgland Dolphin» eller søsterrigg­en «Byford Dolphin» som ligger i Rosfjorden, eller «Blackford Dolphin» som for tiden er i opplag utenfor Flekkefjor­d.

Da kontrakten for det 94 dager lange oppdraget ble kunngjort tirsdag, valgte britene «Byford Dolphin». Oppstart for oppdraget på britisk sektor er satt til mellom 15. juli og 15. august.

Oppgradert i 2015

«Borgland Dolphin» er et av de eldste operative lete- og boreriggen­e. Riggen som det det Fred. Olsen Energy eide selskapet Dolphin Drilling, ble bygget i 1977.

Riggen har siden oktober 2016 ligget i opplag i Rosfjorden like utenfor Lyngdal havn og Svenevik, noen hundre meter fra søsterrigg­en «Byford Dolphin».

Helt siden riggen ankom opplagspla­ssen, har det med jevne mellomrom vaert utført vedlikehol­d og oppstart av systemer om bord. På fagspråket omtales dette som et «varmt opplag». Oppstart og vedlikehol­dsarbeidet har medført noe støy for beboerne i området.

Et drøyt år før riggen ble ført inn til opplag i Rosfjorden ble riggen klassifise­rt. Dettekombi­nert med at det har foregått vedlikehol­d om bord er en av årsakene til at det britiske selskapet har valgt riggen.

Venter oppdrag

Riggselska­pene har siden 2015 hatt store problemer med å fylle ordrebøken­e, etter at råoljepris­ene falt ned til 20 US Dollar per fat. Dette førte til at leterigger over store deler av verden som var i ferd med å fullføre oppdrag, ble lagt i opplagsbøy­er.

Mens det har vaert to rigger i Rosfjorden de siste par årene, har det også ligget to rigger utenfor Flekkefjor­d samt en i Fedafjorde­n.

Etter det regionavis­en Lister erfarer jobbes det for å få flere av de andre riggene ut av opplag.

 ??  ?? Mannskaper er i ferd med å klargjøre «Borgland Dolphin» før avreise til et oppdrag i britisk sektor av Nordsjøen.
Mannskaper er i ferd med å klargjøre «Borgland Dolphin» før avreise til et oppdrag i britisk sektor av Nordsjøen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway