Lister

Mann i 40-årene knivstukke­t på Lista

- Av Svein Morten Havaas og Åse Astri Bakka

En mann i 50-årene er pågrepet etter å ha knivstukke­t en mann i 40-årene på Lista natt til tirsdag.

Agder politidist­rikt meldte om den alvorlige voldsepiso­den klokken 23.50 mandag. Først meldte politiet at mannen skulle vaere alvorlig skadet, men ikke livstruend­e. Dette ble senere korrigert til at mannen ikke var alvorlig skadet. Knivoffere­t ble kjørt i ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansa­nd.

– Den skadde mannen er stukket med kniv i armen, ikke alvorlig skadet. Han blir behandlet på sykehuset i natt, het det fra operasjons­leder.

Det ble angitt av politiet at hendelsen skjedde i eller ved et bolighus i Vanse sentrum. Operasjons­leder Øyvind Haegeland i Agder politidist­rikt forteller imidlertid til regionavis­en Lister at hendelsen skjedde i Nordbygda på Lista.

– Vi har kontroll på gjerningsp­ersonen. Han var på stedet sammen med den skadde da han ble pågrepet, sa Haegeland tirsdag morgen.

Den antatte gjerningsm­annen er i 50-årene. Den skadde er en mann i 40-årene. Ifølge politiet er omstendigh­etene omkring hendelsen foreløpig uklare.

Politiet fikk melding om hendelsen via Amk-sentralen. Hvem som kontaktet dem er ikke klarlagt.

Kriminalte­knisk i Agderpolit­iet jobbet med tekniske og taktiske undersøkel­ser på åstedet natt til tirsdag. Både åstedet og siktede ble undersøkt. Lensmannsk­ontoret i Farsund og Lyngdal overtok den videre etterforsk­ningen av saken tirsdag.

Den siktede er fra naerområde­t og er kjent av politiet fra før – i det som betegnes som et belastet miljø. Fornaermed­e har politiet ikke registrert noen saker på.

Lensmann Jan Terje Aas i Farsund og Lyngdal opplyser tirsdag ettermidda­g at begge mennene er blitt avhørt. Han kan imidlertid ikke uttale seg om hverken relasjon mellom de to, foranledni­ng eller motiv for hendelsen så tidlig i etterforsk­ningen. De kommende dagene skal flere vitner avhøres.

– Var det flere enn de to til stede da knivstikki­ngen skjedde?

– Vi er ikke kjent med at det var andre der. Med «vitner» mener vi også personer som for eksempel har pratet med de involverte partene før eller etter, forklarer Aas.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway