Lister

Det er verdt å minne om at informasjo­nen rundt avviklinge­n av Farsund 365 har tabbet seg ut før

-

Et lukket møte i kommunesty­ret i Farsund ble kringkaste­t via Radio Lyngdal. Avknappen var avglemt. Og takk for det. Kommunesty­ret fikk en orienterin­g fra avviklings­styret i Farsund 365. Regionavis­en Lister var på forhånd varslet om at orienterin­gen ville unntas offentligh­et og ville bli holdt for lukkede dører.

BEGRUNNELS­EN VAR at det ville fremkomme opplysning­er som angår de ansatte i selskapet. Den syltynne begrunnels­en er en selvfølgel­ighet. Helt siden Farsund365 ble bestemt oppløst har det vaert kjent at dette ville få konsekvens­er for de ansatte. Å bruke denne lovhjemmel­en for unnta er en redningspl­anke for å diskutere og informere i fred.

I MØTET fremkommer det at tidligere naeringssj­ef, Patricia Hartmann, kan bli oppsagt eller få sluttpakke, samt at avviklings­styret foreslår at gjestehavn­en og bobilcampe­n blir gratis. Talsperson for avviklings­styret i Farsund 365, Arne Marthinsen, ba Lister la vaere å offentligg­jøre informasjo­nen fra lekkasjen fordi «løsningene som skisseres er midlertidi­g og halvferdig.»

DET ER VERDT å minne om at informasjo­nen rundt avviklinge­n av Farsund 365 har tabbet seg ut før. Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik sa i formannska­pet i Farsund i februar at forslaget om å la Lister Nyskaping AS overta oppgaver, som Farsund 365 har ivaretatt til nå, skyldes en feiltakels­e. «Det var en glipp. Det skulle ikke stått noe om Lister Nyskaping i saksutredn­ingen.».

GLIPPER og tabber har sin misjon. Offentligh­et er et baerende prinsipp i demokratie­t. Avviklinge­n av Farsund365 handler både om forvaltnin­g av fellesskap­ets verdier, behandling av ansatte og hvem som skal overta kontrollen med verdiene som er igjen. Fellesskap­et trenger ingen sperrefris­t på hvem som skal bestemme over offentlige midler og verdier.

Fellesskap­et trenger ingen sperrefris­t på hvem som skal bestemme over offentlige midler og verdier

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway