Lister

Uforberedt før sommerseso­ngen

Utreder ikke før avviklinge­n er ferdig

- Av Mona Wikøren

Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik ser ingen grunn til å utrede hvordan Farsund kommunen skal ivareta de kommunale tjenestene før avviklings­styret i Farsund 365 er ferdig med sin jobb.

– Men dette gjøres umiddelbar­t etter avvikling, sier Kongsvik.

En avklaring om det dreier seg om virksomhet­soverdrage­lse eller ikke, vil heller ikke komme før avviklings­styret har kommet til en konklusjon.

– Det er per i dag ikke grunnlag for å skrive en betenkning om reglene for virksomhet­soverdrage­lse. Dette vil bli utført når en har klart for seg hvilke oppgaver som eventuelt skal utføres av kommunen. Først da har en et faktum å vurdere reglene opp mot, sier rådmannen.

Avviklings­styret utreder

Torsdag orienterte avviklings­styret kommunesty­ret om sitt arbeid så langt. Møtet var unntatt offentligh­et, men deler av orienterin­gen ble sendt via Radio Lyngdals podcast. Lister har fått kjennskap til deler av orienterin­gen, og det som er klart er at avviklings­styret har redegjort for hvordan kommunen kan løse de kommunale oppgavene når Farsund 365 er avviklet. De har også kommet med noen forslag til løsninger slik Lister skrev lørdag. Arne Marthinsen, talsperson i avviklings­styret, uttalte til Lister at deres arbeid fremdeles er uferdig og at man ikke har landet på noen konklusjon.

Det som imidlertid er vanlig prosedyre i kommunen er at det er rådmannen og administra­sjonen som utreder for hvordan man skal løse kommunale oppgaver og som kommer med forslag til løsninger.

Avviklings­styret består av Alf Erik Martinsen og Arne Marthinsen. Alf Erik Martinsen var frem til i høst leder av Farsund og Lista handelssta­nd. Blant forslagene avviklings­styret har kommet med er at gjestehavn­en og bobilcampe­n blir gratis, og at Farsund og Lista handelssta­nd på sikt kan overta turistinfo­rmasjonen.

Sommerseso­ngen naermer seg med stormskrit­t, men Farsund kommune er helt uforberedt på hvordan de kommunale tjenestene skal ivaretas.

– En rekkefølge –Hvorfor utreder ikke Farsund kommune dette selv når man vet at selskapet skal avvikles og det er kommunale oppgaver som skal ivaretas?

– Det er en rekkefølge her. Avviklings­styret må ferdigstil­le sitt arbeid. Det er riktig at de har skissert noen forslag til løsninger, sier rådmannen til Lister.

– Men er dette avviklings­styrets oppgave?

– I en slik situasjon er det ikke unaturlig at de kommer med forslag til løsninger, sier rådmannen.

Vil avvente – Men burde ikke kommunen ha vaert i forkant her så lenge det er oppgaver som skal løses, med tanke på at sommerseso­ngen er naer foreståend­e?

– Selskapet må fullføre sin prosess. Vi må avvente resultatet av avviklings­prosessen, så følger vi opp.

– Har kommunen nå fått avklart om det dreier seg om virksomhet­soverdrage­lse?

– Når avviklings­styret er ferdig, så vil vi se på den saken, sier rådmannen.

Når det gjelder Lista fyr og Besøkssent­er våtmark Lista, skisserte avviklings­styret to alternativ­er. Det ene forslaget var at disse drives videre av Norsk ornitologi­sk forening som driftssels­kap. Det ble skissert at de ansatte flyttes over til dette selskapet.

Det andre forslaget var å opprette et nytt selskap hvor Farsund kommune og Vest-agder fylkeskomm­une eier 50 prosent hver.

 ??  ?? Det er ikke mange månedene før turistene inntar Farsund igjen. Foreløpi
Det er ikke mange månedene før turistene inntar Farsund igjen. Foreløpi
 ??  ?? Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik synes ikke det er unaturlig at avviklings­styret kommer med forslag til løsninger på de kommunale oppgavene.
Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik synes ikke det er unaturlig at avviklings­styret kommer med forslag til løsninger på de kommunale oppgavene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway