Lister

– Ble slått regelrett ned

- Av Åse Astri Bakka og Ruben Duvold

Lister24 er blitt kontaktet av advokat Paul Rynning som represente­rer den ene ungdommen som var involvert i saken om en slåsskamp i Vanse forrige lørdag.

– Saken slik den fremstille­s i avisen er feil, sier Rynning.

Han har fått opplyst at det ikke er snakk om en slåsskamp i det hele tatt.

– Min klient var på vei hjem fra jobb på sykkel da han ble ropt til av en gjeng ungdommer. Da han sakket ned farten ble han regelrett angrepet og slått ned, hevder advokaten.

Ungdommen havnet på sykehus etter episoden.

– Det er et under at det ikke gikk verre med ham. Dette var et planlagt overfall. Det er et kjent problem at en gjeng ungdom fra Farsund drar til Vanse for å slåss, hevder han.

Far til den siktede ungdommen i saken forteller at han er lei av rykteflomm­en i saken, og at folk ikke bør tro på alt de hører, hvis de bare har fått greie på en side av saken.

– Som far til den siktede 15-åringen i saken, ønsker jeg prøve å stoppe noen av ryktene før de kommer opp i enda større høyder. Min sønn hadde blitt provosert over lengre tid av den 16 år gamle gutten, og ønsket med det å snakke med gutten. Da samtalen tok til ble min sønn provosert nok en gang, og rettet med det to knyttneves­lag med høyre hånd, mot kjeven på venstre side.

Han forteller videre:

– Den fornaermed­e syklet hjem for egen maskin etter episoden. Det ble ikke brukt noen form for redskap i episoden som utspant seg. Jeg forsvarer ikke på noen som helst måte handlingen, men rett skal vaere rett.

Advokaten til den ene ungdommen som var innblandet i voldsepiso­den i Vanse reagerer på fremstilli­ng av saken.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Advokat Paul Rynning mener voldsepiso­den i Vanse er feil fremstilt i avisen.
FOTO: TOM ARILD STØLE Advokat Paul Rynning mener voldsepiso­den i Vanse er feil fremstilt i avisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway