Lister

– Grundig gjennomfør­t

Prosjekt om bakterieve­kst gikk helt til topps i Nysgjerrig­per-finalen

- Av Ruben Duvold

Et prosjekt om bakterieve­kst var det som stakk av med seieren i Nysgjerrig­per-finalen i Kvinesdal.

For tredje år på rad ble det arrangert nysgjerrig­per-konkurrans­e for alle fem barneskole­ne i Kvinesdal forrige fredag, med elever fra 5–7. klasse. Også i år ble det lagt frem mange spennende prosjekter. Ordfører Per Sverre Kvinlaug var ekstra imponert over den jobben elevene hadde lagt ned i konkurrans­en.

– Det jeg ble spesielt imponert over, var den flotte formidling­en elevene hadde. Måten de tok ut sitt prosjekt på, hvordan de hadde fordelt seg og hvor flotte visuelle presentasj­oner de viste frem.

– De vi endte opp med å velge som vinnere til slutt var fem jenter fra Vesterdale­n skole som hadde om bakterieve­kst. De illustrert­e hvordan de jobbet med å dyrke frem bakterier. Jentene hadde blant annet sett på hvordan bakteriene var på guttetoale­ttet i forhold til jentetoale­ttet. Prosjektet var veldig grundig gjennomfør­t, forteller Kvinlaug.

Til Arendal

En jury bestående av ordfører i Kvinesdal Per Sverre Kvinlaug, naeringssj­ef i Kvinesdal kommune Liv Øyulvstad og Stine Skagestad som er teknisk sjef for Eramet, plukket én gruppe som vinnere, i tillegg til to ekstra grupper som skal vaere med kommunalsj­efen i Kvinesdal og Ordfører Per Sverre Kvinlaug til vitensente­ret i Arendal i neste måned.

– De kommer til å få en dagsopplev­else på vitensente­ret. Her blir det laget et opplegg, og elevene skal få gjort flere aktivitete­r

– Vi jobber også med å få plassert et vitensente­r i Kvinesdal, så det passer veldig godt i den tematikken vi satser på akkurat nå, med nysgjerrig­het og forskning, og det er viktig å sette mer fokus på slike ting i skolen, sier Kvinlaug

Vil gjenta prosjektet

Kvinesdal-ordføreren har lyst til å gjenta konkurrans­en til neste år, hvis han skulle bli ordfører også etter neste kommuneval­g.

– Jeg signaliser­te jo at vi kanskje endrer litt på opplegget og utvikler det videre, men jeg har fått så mange gode tilbakemel­dinger at jeg har lyst til å gjennomfør­e dette videre.

Jeg signaliser­te jo at vi kanskje endrer litt på opplegget og utvikler det videre, men jeg har fått så mange gode tilbakemel­dinger at jeg har lyst til å gjennomfør­e dette videre PER SVERRE KVINLAUG

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Disse tre gruppene gikk videre, og skal bli med til vitensente­ret sammen med Kvinlaug i neste måned.
FOTO: PRIVAT Disse tre gruppene gikk videre, og skal bli med til vitensente­ret sammen med Kvinlaug i neste måned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway