Lister

Målet er medalje

Carl Petter Sommerseth har fullt fokus mot VM

- Av Karl Birger Saelør

– Jeg har et hårete mål om medalje i markløft, sier råsterke Carl Petter Sommerseth fra Lyngdal.

33-åringen fra Lyngdal skal 15. juni delta i sitt første VM i styrkeløft.

To måneder før årets store mål er Sommerseth ranket som nummer åtte i verden sammenlagt i klassen minus 120 kg; men i markløft har han kun en amerikaner og en tysker foran seg på rankinglis­ten.

– Kjempesmar­t

I desember i fjor deltok han i sitt første EM og kom hjem fra Litauen med sølv i markløft og 5. plass sammenlagt.

– 2018 var et fantastisk treningsår. Jeg trente kjempesmar­t og veldig tøft hele året frem til EM i starten av desember. Etter det tok jeg helt treningsfr­i fra styrkeløft ut desember. Jeg trente andre ting som yoga og beveget meg og trente litt hver eneste dag, forteller Sommerseth.

1. januar startet han opp treningen igjen, og har nå fullt fokus rettet mot VM i svenske Helsingbor­g midt i juni.

– Alt som blir gjort på trening og i fritiden har fokus mot å prestere godt i VM. Jeg veier nå 5-6 kg mer enn jeg gjorde 1. januar, og jeg er nok sterkere enn jeg noensinne har vaert. Jeg har ikke løftet noen fryktelig tunge løft på trening enda, men det blir tyngre og tyngre uke for uke. I øyeblikket føler jeg at jeg ligger foran skjema, og det meste føles veldig bra, sier 33-åringen.

I tillegg til flott innsats i EM, vant han i fjor gull i vest-europeisk mesterskap og NM.

Persene er 303 kg i knebøy, 212,5 kg i benkpress og 352,5 kg i markløft.

–Målet i VM blir å forbedre mine personlige rekorder, og så har jeg i tillegg satt meg et hårete mål om en medalje i markløft, sier Carl Petter Sommerseth.

I øyeblikket trener han så mye kroppen tåler.

12 til timer

– Det blir fort 12-20 timer på trening i løpet av uken. Det er ingen konkurrans­er før VM og det er jeg glad for. Alt fokuset og all energi kan brukes på å gjøre det best mulig i VM, understrek­er kraftkaren fra Lyngdal.

Han jobber med barn som ikke alltid har det helt lett. Han er utdannet som barneverns­pedag og og jobber full tid som miljøterap­eut i Kirkens Bymisjon i Oslo.

– Jeg begynte med styrkeløft I september 2011, men har løftet på ting hele livet. Akkurat nå bruker jeg mye tid på sporten. Jeg har fulltidsjo­bb ved siden av, men styrkeløft er både hobby og lidenskap for meg, sier 33-åringen med fullt fokus mot VM i Sverige om to måneder.

Brannskade­t

Som fireåring fikk han livstruend­e brannskade­r.. Han ble mye mobbet som barn og ungdom. Nå er 33-åringen fra Lyngdal en av Norges sterkeste idrettsutø­vere.

På sin egen blogg forteller han om sitt liv. Som ung gutt ble Sommerseth kalt «brent bananskall» og mange andre stygge ting.

– Jeg vet hvor forferdeli­g vondt det kan vaere å bli mobbet for noe man ikke kan noe for. Jeg ble alvorlig brannskade­t som liten gutt og turte knapt vise overkroppe­n min til noen andre enn mine egne foreldre frem til jeg ble 14-åring, skriver Carl Johan Sommerseth i bloggen.

” Alt som blir gjort på trening og i fritiden har fokus mot å prestere godt i VM CARL PETTER SOMMERSETH

 ?? FOTO: PER GUNNAR ROALKVAM ?? Carl Petter Sommerseth er sterkere enn noen gang.
FOTO: PER GUNNAR ROALKVAM Carl Petter Sommerseth er sterkere enn noen gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway