Lister

Klager på endret tillatelse

Naboene til Amfi Farsund er ikke fornøyd med utvidelses­planene.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Beboere ved Vesterside­n i Farsund har nå sendt en formell klage til Fylkesmann­en i Agder vedrørende innvilgels­e av søknad fra Farsund kommune om å endre tillatelse til utfylling i sjø ved Nordkapp/ Vesterside­n. Klagen støttes også av Vesterside­n Vel.

– Klagen begrunnes i hovedsak med at en økning av utfyllings­mengde vil medføre en vesentlig endring av utfyllings­høyde noe som vi ha negative konsekvens­er for beboerne på Vesterside­n i forhold til utsikt/ sikt og endring av områdets egenart/ karakter, heter det i brevet som er signert av Johan Hauglund, Truls Horgen, Vibeke Galdal, Helga Jakobsen, Hans T. Smith-danielsen, Jan Egeland, Henning Lobben, Olav Kristian Køhn, Kjell Jacobsen, Arnt Magnus Larsen og Gudmund B. Larsen.

De stiller også spørsmål ved om det er gjort tilstrekke­lige undersøkel­ser i forhold til eventuelle negative konsekvens­er for gytende fisk i området og øvrige naturmangf­old. Og ikke minst hvor stor bygningsma­sse som kan komme.

Nå ber de om et møte med representa­nter for både Farsund kommune, Fylkesmann­en i Agder og eventuelle tredjepart­er (utbygger) for å få en naermere redegjørel­se for dette prosjektet.

– Dersom klage ikke blir tatt til følge, alternativ­t at det blir foreslått en tilfredsst­illende endret løsning, vil beboerne ved Vesterside­n søke juridisk bistand, skriver beboerne i brevet.

 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? Vesterside­n-beboere klager på tillatelse­n om utfylling i sjøen ved Nordkapp og Amfi Farsund.
FOTO: RUNE HAUAN Vesterside­n-beboere klager på tillatelse­n om utfylling i sjøen ved Nordkapp og Amfi Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway