Lister

En fantastisk innsats ble lagt for dagen da ulykken var ute.

-

Heldigvis mistet ingen livet - og ingen ble heller alvorlig skadet - i storbranne­n på Kvinesdal omsorgssen­ter søndag. Det kunne gått mye verre da de sju omsorgslei­lighetene brant helt ned til grunnen. Fortsatt er det usikker hva som forårsaket flammene. Brannetter­forskerne har nå saumfart tomten etter spor. Saken etterforsk­es videre av politiet.

AT DET GIKK så godt som det gikk, skyldes først og fremst snarrådigh­et, dyktighet og heltemot fra pleiere og andre ansatte som var på jobb den fatale søndags ettermidda­gen. Daglig leder ved Kvinesdal bo- og dagsenter, Line Daastøl, har hyllet sine medarbeide­re i alle medier hun har snakket med. Det er ikke vanskelig å slutte seg til denne hyllesten. En fantastisk innsats ble lagt for dagen da ulykken var ute. Først og fremst ved at pleierne fikk beboerne ut og i sikkerhet. Men ifølge Daastøl ble det også tenkt ut over ansvaret utover kvelden for å sikre de rammede mat.

DET ER LETT å få panikk når ulykken er ute. Derfor er det viktig med gode og gjennomarb­eidede beredskaps­planer ved institusjo­ner som denne. Men like viktig er det at planene ikke blir liggende i en skuff, men tas frem med jevne mellomrom, gjennomgås og at det også faktisk blir trent på krisesitua­sjoner. I Kvinesdal synes rutinene å ha vaert gode nok på dette området. Det er ikke sikkert det står like bra til på alle institusjo­ner i Lister-regionen. Storbranne­n sist søndag bør derfor tas som et varsko og påminnelse om at katastrofe­r kan inntreffe når som helst. Da gjelder det å vaere forberedt.

BRANNVESEN­ET fikk en litt uheldig start på slokningsa­rbeidet siden det kun var to brannmenn og en tankbil på stasjonen på Åmot da katastrofe­meldingen kom. De øvrige var på vei hjem fra en redningsak­sjon 25 kilometer lenger oppe i dalen. Men da alarmen gikk ble alt tilgjengel­ig mannskap i Brannvesen­et Sør tilkalt. Mannskaper fra Mandal, Kvinesdal, Kvinlog, Lyngdal og Flekkefjor­d deltok i slokningsa­rbeidet. Det viser at det interkommu­nale samarbeide­t innenfor denne etaten fungerer godt. Det er betryggend­e. De deltakende mannskapen­e fortjener også honnør for sin innsats.

❞ Storbranne­n sist søndag bør derfor tas som et varsko og påminnelse om at katastrofe­r kan inntreffe når som helst.

 ??  ?? Pleierne som fikk evakuert beboerne fra storbranne­n ved Kvinesdal omsorgssen­ter sist søndag fortjener all mulig hyllest. Det samme gjør brannmanns­kapene.
Pleierne som fikk evakuert beboerne fra storbranne­n ved Kvinesdal omsorgssen­ter sist søndag fortjener all mulig hyllest. Det samme gjør brannmanns­kapene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway